Áldozatok, akik megszöktek sorozatgyilkosok elől

A sorozatgyilkosok agyafúrt emberek, ezért áldozataik általában nehezen tudnak meglépni előlük. De persze mint annyi mindenben, ebben is vannak kivételek, például a most következő, TheRichest.com-on talált összeállítás szereplői.

Hirdetés

Teresa Thornhill – Robert Black (legalább 4 áldozat)
Az 1970-es évek végén, illetve a nyolcvanas évek elején “tevékenykedő” skót pedofil és sorozatgyilkos Robert Black legalább négy lány meggyilkolásáért felelős. Teresa Thornhill viszont meg tudott szökni tőle: a 15 éves lányt 1988-ban kapta el, de nem tudta betuszkolni a furgonjába, mert a lány küzdött, harapott, sikítozott. Bár a mai napig nem sokszor mondta ki a férfi nevét, azzal valószínűleg tisztában van, hogy ott és akkor az élete múlt azon, hogy meg tudta védeni magát.

sk1.jpg

Rose Steward – Dean Carter (5 áldozat)
Rose a kaliforniai Venturában élt 1984-ben. Egy éjszaka arra ébredt, hogy Dean Carter áll felette. Arcát kendővel fedte el, és kést fogott a lányra, akit a következő órákban szexuálisan bántalmazott és fojtogatott. Rose abban reménykedett, hogy ha kedves lesz a férfival, az nem öli meg, ezért másnap reggel megcsókolta, és arra kérte, hívja fel. Ez nem történt meg, de legalább az életét is meghagyta – nem úgy, mint annak az öt lánynak, akiket 18 napon belül megölt. A férfi még mindig a halálos ítéletének végrehajtására vár.

sk2.jpg

Tali Shapiro – Rodney Alcala (legalább 7 áldozat)
Tali 8 éves volt, amikor Alcala elkapta, és betuszkolta őt a kocsijába. Egy szerencséje volt, hogy ezt valaki látta, és azonnal hívta a rendőrséget. A férfi a lakására vitte a kislányt, és szexuálisan bántalmazta, megverte, fojtogatta. A rájuk törő rendőrök a padlón heverve találták meg a gyermeket. Nem lélegzett, de még életben volt. A férfi elmenekült, és még 11 évig szökésben volt. Hét gyilkosságot tudtak rábizonyítani, de 50 és 130 közöttire tehető azon nőknek a száma, akikkel ő végzett. Most 70 éves, de még mindig a halálos ítéletének végrehajtására vár.

sk3.jpg

Bryan Hartnell – Zodiákus gyilkos (legalább 7 áldozat)
1968 decembere és 1969 októbere közt 7 fiatal férfit és nőt ölt meg a híres Zodiákus gyilkos Észak-Kaliforniában. Bryan Hartnell az egyik olyan nővel piknikezett, aki a sorozatgyilkos áldozatává vált: a közelükbe lopakodott, elkapta és megkötözte őket, majd mindkettőjüket leszúrta. Azt hitte, a fiú is meghalt, de a hat késszúrás ellenére is életben maradt, és ügyész lett.

sk4.jpg

Larry Flynt – Joseph Paul Franklin (legalább 8 áldozat)
1978-ban Larry Flintre és ügyvédjére rálőttek Lawrenceville-ben, aminek következtében Flynt tolószékbe kényszerült. Később Joseph Paul Franklin később bevallotta, hogy ő húzta meg a ravaszt. A férfit nyolc gyilkosságban is bűnösnek találták, és 2013-ban Missouriban injekcióval végezték ki.

sk5.jpg

Corazon Amurao – Richard Speck (legalább 8 áldozat)
1966 júliusában Speck foglyul ejtett kilenc nővért, akiket szép sorjában meggyilkolt, kivéve Corazon Amuarót, aki – míg a sorozatgyilkos kiment az egyik áldozatával – bebújt egy ágy alá, így a gyilkos nem talált rá (talán nem tudott túl jól számolni). Halálra ítélték tettéért, de végül nem a villamosszék, hanem szívroham végzett vele 1991-ben.

sk6.jpg

Jennifer Asbenson -Andrew Urdiales (körülbelül 10 áldozat)
Jennifer Asbenson 1992-ben egy 19 éves lány volt, és éjszakai műszakban dolgozott. Egyik este lekéste a buszt munkába menet, ezért elfogadta egy sármos pasi ajánlatát, aki lehúzódott mellé kocsijával, és felajánlotta, hogy elviszi. Ez meg is történt, de utána megvárta, és hazafelé is el akarta vinni. Mivel az odaúton minden remek volt, Jennifer beleegyezett, de nem kellett volna: a férfi kést fogott a torkához, és a sivatagba hajtott vele, ahol bántalmazta és erőszakoskodott vele. Ezután bezárta furgonjába, hátra, ő pedig beült a vezetőfülkébe, és elindultak. A lány valahogy kinyitotta a zárat, kiugrott, és megállított néhány arra haladó kocsit, hogy segítséget kérjen. Szerencsére nem egy következő sorozatgyilkosba sikerült így “beleszaladnia”. Urdialest csak később kapták el, életfogytiglant kapott.

sk7.jpg

Holly Dunn – Angel Resendiz (legalább 30 áldozat)
1997-ben, egy buli után várakozott a vasútállomáson Holly Dunn és barátja, Chris Maier. Egyszer csak egy férfi termett előttük, aki pénzt kért, de még mielőtt válaszolhattak volna, jégcsákányt szegezett a fiú torkának. Ezután megkötözte őket, és a fiút fejbe vágta egy kővel, a lányt pedig megerőszakolta, majd megverte. Azt hihette, mindketten meghaltak, mert odébb állt, de Holly túlélte a borzalmakat. Resendizt 2006-ban méreginjekcióval végezték ki.

sk8.jpg

Rebecca Garde – Gary Ridgway (legalább 48 áldozat)
Gary Ridgway 1982 novemberében vette fel kocsijával Rebecca Gardét, aki stoppolt hazafelé menet. Mivel a lány füvet akart venni, de nem volt pénze, ajánlatot tett a férfinak: azt mondta, 20 dollárért szexel vele. Nem tudta, hogy sorozatgyilkossal áll szemben, csak akkor kezdett neki gyanús lenni a dolog, amikor a pasi ragaszkodott ahhoz, hogy bemenjenek a közeli erdőbe. A lány ellenállt, ekkor támadt rá a férfi. Rebecca valahogy neki tudta lökni egy fának, és elszaladt egy közeli telefonfülkéig, ahonnan segítséget hívott. Ridgway-t csak később kapták el, és végül bűnösnek vallotta magát 28 plusz legalább 20 emberölési ügyben. Életfogytiglant kapott, látogatót sem fogadhat.

sk9.jpg

Maria Viricheva – Alexander Pichushkin, a “Sakktáblás gyilkos” (legalább 49 áldozat)
Alexander Pichushkint azért nevezik Sakktáblás gyilkosnak, mert célja az volt, hogy annyi gyilkosságot kövessen el, mint ahány mező a sakktáblán van, vagyis 64-et. A férfinak ez majdnem össze is jött, hiszen az általa elkövetett gyilkosságok száma 49 és 60 közé tehető. Maria Viricheva viszont megúszta, pedig a sorozatgyilkos kiszemelte magának: a lány barátja Pichushkin egyik ismerőse volt, és miután a pár jól összeveszett, a gyilkos ki akarta használni a helyzetet. Az eset még 2002-ben történt, méghozzá igen gyorsan: Pichushkin egy parkba csalogatta el Mariát, majd megragadta és megütötte őt. A lány beverte a fejét, majd 8 métert zuhant egy szennyvízcsatornába, aminek a sodrása elvitte őt onnan. Végül bele tudott kapaszkodni egy vas létrába, amin kimászott, és addig kiabált segítségért, míg valaki meg nem hallotta.

sk10.jpg

Forrás: TheRichest.com

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés