Ezeket a dolgokat ne tedd az alábbi országokban!

Ahány ház, annyi szokás – és persze ahány ország, annyi hagyomány, amiket az emberek többsége – ha már oda utazhat – megpróbál betartani. Ha most készülsz nyaralni, akkor talán számodra is hasznos lehet a következő összeállítás, de szerintünk érdekességnek sem utolsó. Azt tudtad-e, hogy Franciaországban pénzről kérdezni, vagy anyagiakról beszélni nagy surmóságnak számít? Ukrajnában ne adj páros számú virágot (mert azt a temetőbe szoktak vinni), Új.Zélandon ne dudálj, mert az sértő lehet az emberek számára, Indiában pedig ne érints meg ellenkező nemű embert nyilvános helyen.

Hirdetés

Japánban ne adj borravalót (sértésnek veszik), az USA-ban viszont ennek elmulasztása lehet bántó. Mexikóban ne sértődj meg a helyiek viccein, Norvégiában ne kérdezz a templomba járásról, Törökországban pedig ne mutasd az ujjaddal, hogy oké, mert nagyon bántó lehet. Igaz, a turisták által látogatottabb helyeken a helyiek már biztosan tudják, hogy Európában és Amerikában nincs azzal a gesztussal semmi gond…

traditions-customs-laws-around-the-world-traveling-advice-globelink-international-2.jpg

Nagy-Britanniában ne kérdezd meg, mennyit keresnek az emberek, Írországban ne próbáld a helyiek akcentusát utánozni, Németországban ne köszönts fel senkit a születésnapja előtt. Kenyában vigyázz a megszólítással, Chilében és Szingapúrban az evéssel, Olaszországban a kapucsínórendeléssel (étteremben ne kérd), Kínában pedig az ajándékokkal: ne adj órát vagy esernyőt senkinek.

Hogy ezekből mi igaz? Feltételezzük, hogy a legtöbb, bár a listán az is szerepel, hogy Magyarországon ne zörgesd meg a poharad, mielőtt tósztot mondanál, de bevalljuk, mi erről eddig nem hallottunk… Lehet, hogy a sörrel való koccintásra gondoltak.

Forrás: Boredpanda.com

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés