Nagy cégek hatalmas bakijai a közösségi médiában

Ha mi, egyszerű halandók vétünk egy-egy hibát személyes Facebook vagy Twitter profilunkon – mondjuk nem azt a képet szúrjuk be, amit akartunk, vagy elírjuk a hashtaget -, akkor legfeljebb csak a barátainktól jön néhány vicces megjegyzés. A nagyvállalatoknál viszont sokkal komolyabb következményei lehetnek egy-egy hibának, mint azt a következő, TheRichest.com -on talált összeállítás is mutatja.

Hirdetés

NRA
“Hét módja annak, hogy a gyerekek jól szórakozzanak, ha lőni tanulnak” – posztolták Twitteren, alig két nappal azután, hogy Arizonában végzetes baleset történt: egy kilencéves kislány véletlenül fejbe lőtte oktatóját, aki belehalt sérüléseibe. Erre a tweetre senki szerint nem volt mentség.

brand4.jpg

Oreo
Az sem volt semmi, amikor az Oreo vélhetően automatikus válaszüzenete egy elég “erős” felhasználónévvel regisztrált emberkének ment ki… persze a cég mentegetőzött, de a követők így is felháborodtak.

brand3.jpg

LG
“A mi telefonjaink nem görbülnek el, mert eleve hajlítottra tervezzük őket” – írták Twitteren, még anno arra reagálva, hogy az iPhone 6-os eldeformálódhat a zsebünkbe téve. A dologban az volt a “szép”, hogy a tweet mellett az látszott: “Sent from my iPhone”. Ezt nehéz lehet kimagyarázni…

brand5.jpg

The Onion
A The Onion Amerika egyik legtutibb hírforrásaként definiálja magát, de nem ártott volna kétszer meggondolni, vagy legalábbis átolvasni, mielőtt azt tweetelik #oscars2013 hashtaggel, hogy Quvenzhané Wallis milyen picsa volt a vörös szőnyegen. Szerintünk cute-ot, vagyis cukit akartak írni, de cunt, azaz picsa lett belőle – meg nem kis balhé.

brand6.png

McDonald’s
McDStories hashtaggel próbálták arra biztatni a twitterezőket, hogy írják meg röviden a gyorsétteremlánchoz kapcsolódó élményeiket. Az ötlet aranyos, de a negatív vélemények áradatára nem voltak felkészülve…

brand7.jpg

US Airways
Amikor az egyik utasuk panaszára reagáltak Twitteren, küldtek neki egy linket, ahol hivatalosan is jelentheti, mivel nem volt elégedett. Vagyis csak azt gondolták, hogy azt a linket küldték át, ugyanis nem oda, hanem egy meztelen nőre mutatott, aki egy játékrepülőt dug a puncijába.

bran8.jpg

+1: Bill Cosby
A Twitteren osztott meg egy képet, és arra kérte követőit, hogy csináljanak mémet belőle. Nos, a dolog nem sült el valami jól, hiszen a színész nemi erőszak botrányára utalva sokan mobiltelefont montázsoltak a kezébe, és a következő szöveg is felkerült a képre: “tessék? Nem hallottam, hogy nemet mondtál”. Több mint kínos… a mémgenerátort hamarosan le is állították.

brand2.jpg

Forrás: TheRichest.com

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés