Videó: káosz lett a tanévzáró medencés buli vége

Káoszba torkollott egy hétvégi, tanévzáró medencés parti Dallas egyik külvárosában, McKinney-ben. Beszámolókból úgy tudjuk, hogy egy anya és a lánya közti konfliktusból indult az egész: emiatt hívták ki a rendőröket, akik aztán kicsit nagyobb vehemenciával léptek fel a helyszínen tartózkodók ellen, mint az sokak szerint ebben a helyzetben indokolt lett volna. A történtek emiatt elég nagy visszhangot is kaptak a közösségi médiában (főleg, mert megint feketék ellen léptek akcióba a zsaruk). És talán ez – mármint a Twitter, Facebook és Instagram által gyakorolt nyomás – is hozzájárult ahhoz, hogy a rendőrség kivizsgálja a történteket, és addig is felfüggesztették azt rendőrt, aki erőszakosan a földre nyomott, majd megbilincselt egy fekete lányt.

Hirdetés

A helyszínen videók is készültek, amiken nemcsak a lány megbilincselését lehet látni, hanem 3:12-nél azt is, hogy a fent említett túl erőszakos rendőr fegyvert ránt két tinire. Az egész felvétel egyébként akciófilmbe illően kezdődik, menekülő emberekkel és utánuk rohanó zsarukkal.

A következő, Twitterre felkerült videó más szögből mutatja az eseményeket – ezen az is látszik, hogy a földre szorított fekete lánynak eléggé fáj ez a bánásmód.

És íme, a rendőr, akit felfüggesztettek az eset után.

Forrás: Uproxx.com

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés