6 híres ember, akik belekóstoltak az okkultizmus világába

Az ismeretlen, a szokatlan és az újdonság ereje mindig is arra késztette az embereket, hogy folyton keressék ezeket az élményeket és sokakat az sem tántorított vissza ezektől, hogy nyilvánvalóan valami baromságot kezdtek követni emiatt. Az okkultizmust sokan azonosítják a metál zenével és az erőszakkal, ami nem véletlen: Ozzy-tól kezdve a skandináv black metál bandákig sok mindenki belekóstolt ezekbe, azonban vannak meglepő figurák is, akik kipróbálták a természetfeletti erőkkel és a szellemvilággal kapcsolatos világot, nézeteket vagy ismereteket.

Hirdetés

Elvis Presley

A rock királya is kipróbálta ezt, főleg azokban az években, amikor nagyon rákattant a drogokra és a Placidyl nyugtatóra (meg egyéb vényköteles gyógyszerekre). Felesége, Priscilla Presley szerint volt olyan időszak, amikor rengeteg kábítószert tolt magába, cölibátusba hajszolta magát és dühödten olvasta az okkult irományokat. Megszállottan kereste annak lehetőségét, hogy bővítse tudatát, erre pedig ez tökéletes volt. Később azonban megjött az esze, visszatért a kereszténységhez és még feleségének is megengedte, hogy elégesse ezeket a könyveket, a drogtól azonban sosem tudott megszabadulni.

Viktória brit királynő

Nemcsak zenészek, hanem magas hatalmi pozíciókban lévők is foglalkoztak okkultista dolgokkal, ez alól pedig Viktória brit királynő sem kivétel. A spiritizmus pont a késői viktoriánus korban terjedt el, így nem meglepő, hogy maga a királyné is megpróbált szellemekkel beszélni. No nem csak azért, mert újdonság volt, hanem mert 42 évesen elhunyt férjével, Albert szász–coburg–gothai herceggel így szeretett volna kapcsolatot teremteni. Amikor ő meghalt, borzasztó állapotba került és elkeseredetten próbált a holtakkal beszélni, ahogy sok mindenki más is. Ekkor találkozott egy 13 éves médiummal, Robert James Lees-szel, aki kilencszer is meglátogatta őt a palotában. Sőt, még udvari médiumnak is felkérték volna, ám a fiú ezt visszautasította és John Brown-hoz irányította őfelségét, aki közeli barátja és bizalmas lett harminc éven keresztül. Bár Viktóriában megvolt a hajlam, hogy a nagyvilág előtt beszéljen élményeiről és tapasztalatairól, végül lebeszélték erről, nehogy bolondnak nézzék.

David Bowie

Az angol zenészről tudjuk, hogy voltak nagyon elborult időszakai is, így az ő neve talán annyira nem is meglepő a listában. Egy időben annyit kokainozott hogy pszichózis alakult ki nála, elkezdett okkultista könyveket olvasni és meg volt róla győződve, hogy léteznek boszorkányok, akik megpróbálják ellopni a spermáját, hogy rituálisan feláldozható gyermeket nemzessenek. Ez akkor tájt történt, amikor felvette tizedik nagylemezét 1976-ban, a Station to Station munkálataira azonban egyáltalán nem emlékszik, mert annyira kész volt. Később találkozott egy boszorkánnyal, aki ördögűzést hajtott végre rajta, majd leszokott a kokóról és a pánikrohamai is tovaszálltak.

Heinrich Himmler

Sokan számára hihetetlennek tűnhet, de a népszerű Wolfenstein-játékoknak van valóságalapja, hiszen a nácik valóban próbálkoztak okkultizmussal. Heinrich Himmler volt a nemzetiszocialista Németország egyik legnagyobb politikusa Hitler után, emellett a Nemzetiszocialista Német Munkáspárt magas rangú vezére és a Schutzstaffel vezetője is volt. A germanista tanakon alapuló Ahnenerbe csoportot arra hozták létre, hogy az árja fajt kutassa és az általános propagandát terjessze, de ezen belül volt egy új csoport, ami viszont az okkultizmuson keresztül tanult és kísérletezett. Bár Hitler nyilvánosan elítélte ezeket a nézeteket, ez nem gátolta meg Himmler-t abban, hogy saját maga ne érdeklődjön ezek után.

Sir Isaac Newton

Igen, az egyetemes tömegvonzás törvényét leíró angol fizikus is foglalkozott ezzel a matematika, a csillagászat, a filozófia és az alkímia mellett. Alkimista hátteréből mondjuk ez talán sejthető is volt, és bár nemesfémekből nem tudott aranyat csinálni, sok felfedezésének hátterében álltak okkultista nézetek. Kevés azon emberek egyike, aki ezt végül jó célokra tudta használni.

Katie Hopkins

Az angol televíziós személyiség nem csak a Channel 5 adón sugárzott műsorairól ismert, hanem mint egy elég kétes megítélésű celeb, akit gyakran vádolnak rasszizmussal és meggondolatlan beszólásai rendre a címlapokra kerülnek. Azonban egy relatíve sikeresnek és ismertnek mondható celebről beszélünk, így lehet, hogy a siker és a drogok kombinációja vezeti a hozzá hasonlókat, hogy okkultista dolgok iránt érdeklődjenek. Ráadásul egy szekta azt is állítja róla, hogy egy harmadik generációs boszorkány. Mik ki nem derülnek?

(forrás: Sick Chirpse)

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés