Nem mindenki örült a sátánisták szoboravatásának Detroitban

Bár 2012-ben már visszautasították kérelmüket, hogy szobrot avassanak Baphomet-nek, és az sem jött össze, hogy a helyi Tízparancsolat emlékmű mellé emeltessenek saját alkotást, a detroiti sátánistákat semmi sem rettentheti el céljuktól. Kitartottak vágyuk mellett, ami egy 9 láb magas Baphomet szobor képében valósággá is vált. A művet július 27-én, este 11:30-kor leplezték le egy helyi, valószínűleg éppen üres áruháznál a Detroit folyó mellett.

Hirdetés

A sátánisták csendesen szerették volna intézni a szoboravatást, de valahogy a titoktartás ellenére is eljutott a dolog híre az ellentáborhoz, így az Opposingviews információi szerint körülbelül 50 ember vonult ki a helyszínre, tiltakozni és imádkozni. Eközben “éljen a Sátán” felkiáltással leleplezték odabent a szobrot, aztán ki tudja, milyen rituálé vette kezdetét.

satanist.jpg

A szoborról egyenlőre annyit tudunk, hogy kecskefejű, embertestű, szárnyas megformálása Baphomet-nek, akire két gyermek, egy fiú és egy lány néz fel. Az árára is kíváncsiak voltunk, és hát ez is meglepő infó: több mint százezer dollárba került ez a műalkotás a detroiti sátánista közösségnek.

Forrás: Opposingviews.com

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés