Egyre veszélyesebb a drónok "élete"?!

A drónok eddig is számtalan veszélynek voltak kitéve, akár a természet, akár állatok vagy bizonyos emberek miatt, akik ilyen-olyan oknál fogva rátámadtak ezekre a gépekre. De úgy látjuk, a “drónok harca” – hogy ilyen kis szójátékkal is éljünk – egyre keményebb a környezetükkel: az elmúlt órákban két olyan videót is láttunk, melyek ezt bizonyítják.

Hirdetés

Az első felvételt az Uproxx.com -on találtuk. Ezt egy ausztrál videós, Adam Lancaster, pontosabban az ő drónja készítette, amikor egy fás terület felett repülve hirtelen egy sassal találkozott. A madár egy jól irányzott mozdulattal a földre küldte a repülő masinát – az szerencsére némi átvizsgálás után újra fel tud majd szállni. A néhány másodperces, de igen látványos felvételt itt tudjátok megnézni.

A másik videó pedig egy emberi hülyeséget, vagy épp rosszindulatú szándékot (ahogy tetszik…) örökített meg. Ezen az látható, amikor egy halász a kaliforniai San Diegóban, Pacific Beachen úgy döntött, nem halat, hanem a fölé szálló drónt fogja ki vacsorára. Szerencsére ártó szándéka nem hozott sikert, a drón elrepült, és körülbelül fél mérfölddel arrébb biztonságban földet is ért, tulajdonosa, Tice Ledbetter nagy örömére. Itt nézhetitek meg ezt a videót.

Forrás: Uproxx.com és Opposingviews.com

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés