Élő adásban nyúzott, darabolt és főzött mókust egy környezetvédő a BBC-n +16

Ha húsételről van szó, a legtöbben csirkére, disznóra vagy marhára voksolunk leggyakrabban, de persze vannak olyan pontjai a Földnek, ahol az sem meglepő, ha valakinek rovarokból, vagy mondjuk mókusból áll az ebédje. Ez utóbbit készítette el egy környezetvédő is, méghozzá a BBC Newsnight című élő műsorában: a Guardian 52 éves újságírója, George Monbiot megnyúzta, feldarabolta, majd citromlében marinálta, megfőzte, és tányérra tette, és végül a műsorvezető, James O’Briennel meg is kóstoltatta.

Hirdetés

Az író “bemutatójára” azt követően került sor, hogy elég nagy port kavart, amikor elmondta a sajtónak, hogyan készített ételt egy döglött, de még meleg mókusból, amit Somersetben, az út mentén talált. Nos, azt elismerjük, hogy nem kaptunk kedvet a mókushúshoz, de a műsorvezetőt idézve “ehető” – nézzétek meg a videót, persze csak akkor, ha nem kavar fel titeket nagyon a döglött állat megnyúzásának és a húsából történő ételkészítésnek a látványa.

Nekünk az jutott eszünkbe a fenti videó láttán, hogy vajon Ázsiában hány embert kavarna fel az, hogy étel készül a mókusból? Szerintünk nem túl sokat, hiszen ahány ország, annyi szokás.

Forrás: DailyMail.co.uk

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés