Érdekességek, amiket te sem tudtál Stephen Kingről

Hétfőn lett 68 éves Stephen King, akinek nevéhez számos regényt és hosszabb-rövidebb történetet köthetünk. Korán kezdte az írást, már az iskolában is árulta társainak a műveit, de akkor még tanári nyomásra ezek árát vissza kellett adnia a többieknek. Később persze már másként mentek a dolgok: az író 54 regényt és megszámlálhatatlan rövid történetet, novellát adott ki, munkáiból pedig – egészen elképesztő – több mint 350 millió példány kelt el világszerte. Születésnapjára az NYDailyNews.com összegyűjtött pár érdekességet “a Mesterről”, nézzük, melyek ezek.

Hirdetés

A 13-as szám és annak többszörösei megrémítik. “Ez annyira súlyos nálam, hogy ha a 13. oldalnál, vagy annak valamelyik többszörösénél járok, sosem hagyom abba az írást” – nyilatkozta korábban a Playboy magazinnak.

Utálta a Ragyogás című filmet, amit az ő regénye alapján Stanley Kubrick rendezett, mert szerinte nemcsak nőgyűlölő produkció lett belőle, hanem a főszereplőnek azon pillanatait sem látja, amikor igenis jó akar lenni. Azt mondja, ő ezeket ő a könyvben sokkal jobban kidolgozta.

stephen_king2.jpg

Cujo című regényének megírására alig emlékszik a drog és az alkohol miatt, de az 1980-as évek vége óta “tiszta”.

Ő az a szerző, akinek a Guinness Superlatives szerint a legtöbb könyvét vitték filmre. A szerző egyébként számos filmadaptációban fel is bukkan.

Debütáló regénye, a Carrie majdnem meg sem született, ugyanis az első három oldal megírása után King fogta, és az egészet kivágta a kukába. Felesége, Tabitha szedte ki a lapokat a szemétből, és biztatta a férjét, hogy igenis írja meg. A siker magáért beszél…

stephen_king4.jpg

Richard Bachman álnéven is írt könyveket. Hogy miért? Mert volt időszak, amikor a kiadója korlátozásának értelmében egy szerző csak egy könyvet írhatott, de King nem bírt fantáziájával és írói vágyaival…

Apja elhagyta, amikor kétéves volt. Lement cigiért, és soha többé nem tért vissza.

Ritmusgitáron játszik a The Rock Bottom Remainders nevű zenekarban, amit írótársakkal együtt alapított.

“Dollar Babies”-nek hívja azt a 36 művét, aminek weboldalán 1 dollárért árulja a filmes jogait. Ezért a rendkívül alacsony árért cserébe azt kéri, mielőtt film készülne bármelyik műből, ő maga szeretné elolvasni a forgatókönyvet. Mi benne lennénk!

stephen_king.jpg

Forrás: NYDailyNews.com

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés