Facebookon posztolgatott a magának szabadságot adott rab

A 26 éves Douglas Ward augusztus végén úgy döntött, eltölt egy kis időt feleségével, távol a börtönőrök tolakodó tekintete elől, ezért kisétált a nyitott North Sea Camp börtönből, ahol 5 év, 3 hónapos büntetését töltötte engedély nélküli fegyvertartás miatt. Feleségével, a 27 éves Eileen Warddal egy 2 csillagos hotelben terveztek megpihenni a hosszú hétvégén.

Hirdetés

borton.jpg
borton2.jpgborton3.jpgborton4.jpg

A bíróság meghallgatta a rabot, aki csak morgott, amikor arról volt szó, hogy a Clay Hall Hotel személyzetnek az lett gyanús, hogy Ward Facebook-státus szerint épp börtönben van. Mint a meghallgatáson kiderült, a lincolnshire-i szálló minibárjából is fogyasztottak. A bíróságon az is kiderült, hogy a feleség hamis néven jelentkezett be, pontosabban a leánykori nevén. Őt a szállodaigazgató úgy írta le, hogy narancssárga volt a feje és nagyon nagy mellimplantátuma volt.
Az ügyész, Michael Cranmer-Brown azt is elmondta, hogy a pár meggyőzte a hotel vezetőségét, hogy jobb, ha eltekintenek a 110 fontos szobaártól, merthogy szegény Douglas bartáunknak kórházba kellett mennie, miután összedőlt alatta egy antik szék, ahogy az asztalnál ült, és megsérült a bokája. Mrs. Ward ki is alkudott egy második szabad éjszakát, mondván, szegény ura így nem tud visszavezetni a Durham megyében lévő darlingtoni otthonukba. A személyzetnek akkor lett gyanús a pár, amikor észrevették, hogy egyszerű kötést visel a bokáján, nem olyat, amilyet egy kórházban kapna. „A menedzser kezdett gyanakodni – mondta az ügyész. – Aggódott, hogy rossz kritikát kapnak a Facebookon, ezért vizsgálódni kezdett. Ekkor fedezet fel néhány feltöltött képet a Facebookon, amely azt mutatta, hogy már fogyasztottak a minibárból, és észrevette, hogy az alperes a Facebook-profilja szerint épp börtönben él.”

Ward elismerte, hogy háromszor szökött ki a börtönből, augusztus 30-án, 31-én és szeptember 8-án, valamint hogy károsította a cella ajtaját is. A Facebook-oldalát azóta törölték, és a szökésért még 15 hónapot kapott a 2011 októberében kiszabott büntetés mellé, valamint a pénzbírságot is ki kell fizetnie. Feleségét nem vonták felelősségre a történtek miatt. Mint elmondták, ez az eset alkalmas arra, hogy aláássa a börtönfegyelmet és a közbizalmat a büntetés-végrehajtás felé.
John Wilford védő azzal érvelt, hogy az elítéltnek van egy 5 éves gyermeke, aki miatt mintafogolyként viselkedett, ám csalódott, amikor a tervezett korábbi szabadulást visszavonták.

borton5.jpg
borton6.jpgborton7.jpgborton8.jpg

Forrás: dailymail.co.uk

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés