Kapaszkodj: ennyibe került a világ legdrágább tortája

Miután 2013-ban egy Tim Smith nevű férfi 32.4 millió angol fontért készített és adott el egy tortát, sokan azt hitték, ezt az árat nem lehet felülmúlni. Hát, egy brit hölgynek most mégis sikerült: Debbie Wingham majdnem 50 millió fontért álmodta meg és kivitelezte egy gazdag arab család számára ezt a 182.9 cm hosszú, 4000 gyémánttal kirakott születésnapi tortát, ami egyébként – nem mellesleg – nemcsak dísznek készült, hanem ehető is. Már ha az ember fel akar szeletelni és be akarja fal egy ilyen műalkotásnak is beillő süteményt.

Hirdetés

A divattervezőből lett tortakreátor 1100 órát dolgozott a remekművön, de azt mondja, cseppet sem bánja, mert számára a tortakészítés és az apró figurák díszítése kikapcsolódással, sőt, terápiával is felér. Nem mellékesen azért elég jól meg is fizetik aprólékos munkáját…

torta1.jpg

Debbie azt mondja, számára mégsem csak a pénz a legnagyobb öröm, hanem az is, hogy a kész tortával mekkora örömet szerzett a születésnaposnak és vendégeinek. A megrendelő titoktartási szerződést íratott alá a tortadizájnerrel, ezért csak annyit lehet róluk tudni, hogy egy dúsgazdag család rendelte meg a tortát az Egyesült Arab Emirátusokból.

torta3.jpg

torta4.jpg

Számos dizájnertáska, napszemüveg, okostelefon és tablet is megjelent a kifutót ábrázoló, méretes édességen.

torta5.jpg

torta6.jpg

torta7.jpg

A ruhákat elnézve Debbie le sem tagadhatná, hogy divattervezőként is alkot. Érdekesség: a világ legdrágább ruháját is ő jegyzi: fekete és vörös gyémántokból készült alkotása anno 11.5 millió fontért kelt el.

torta2.jpg

Forrás: Dailymail.co.uk

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés