Nyugtalanító tények, amiket nem akartál tudni

Vannak hírek, infók, amiket olvasva bizony paranoiásnak sem kell lennünk, hogy elkezdjünk nyugtalankodni – de hogy ne csak mi tegyünk így, megosztjuk veletek is a Whatculture.com összeállításának legütősebb részleteit, amiben kimondottan ilyen bizarr de igaz tényeket vettek sorra. Most még dönthetsz úgy, hogy inkább nem olvasod el… mi előre szóltunk.

Hirdetés

A tengerek és óceánok sós vizétől tovább fuldoklik az ember. Míg az édesvíz gyorsabban bejut a véráramba, hozzájárulva a gyorsabb halálhoz, a sós vízzel más a helyzet. Ha ez tüdőbe ér, a test próbálja kiegyenlíteni a magasabbá váló sókoncentrációt, de a tüdőbe érő vérbe nem tud bejutni ez a só, és itt a bibi – szervezetünk ezt nem bírja, és némi (valószínűleg nem kis fokú) szenvedés után beáll a halál. Azt tudtad, hogy akár 10 percig is fuldokolhat valaki a tengerben, mielőtt ilyen csúnya halált hal? Ugye, hogy ezt nem akartad tudni…

ocean-waves1.gif

Az észak-amerikai eszkimó törzseknél mindennapos dolognak számított, hogy az anyuka – papírzsepi híján – a szájával szívta ki a taknyot a kisbabája orrából. Kiköpte, majd szükség esetén a folyamatot újra megismételte.

A banán radioaktív. Hogy miért? Magas káliumszintje miatt, de nyugi, ez nem halálos, és mutációt sem okoz.

Az irodai kávés bögrék 20 százaléka emberi fekáliát tartalmazhat. Na, kinek van olyan kollégája, akivel nincs valami jóban? Hát, mindenesetre csak azt tudjuk tanácsolni, hogy tessék elzárni a bögréket… és azzal se csináljatok semmi rosszat, akié nincs eltéve.

coffee_girly.jpg

Egy fokozottan ijesztő tény egy nem túl barátságosnak tűnő halfajról: három napig is képesek kibírni a szárazföldön, víz nélkül. Mi több, így közlekednek.

Holland tudósok megállapították, hogy a lefejezés után is működik a tudat – igaz, egyelőre csak patkányokon kísérleteznek, de ez mennyire ijesztő már?! Ezen is túlmutat, hogy a csótányok kilenc napig is életben tudnak maradni fej nélkül!

Egy kicsit kevésbé véres tény: 100 000 000 mikroorganizmus él csak a szánkban! (Megyünk fogat mosni… azonnal.)

ocean.gif

Ha eddig azt hitted, az édes vizekben a kígyók vagy a krokodilok lehetnek a legveszélyesebb ragadozók, akkor megsúgjuk, hogy állítólag a bikacápák is képesek alkalmazkodni az édes vízhez. Részünkről itt a vége minden szabadtéri fürdőzésnek (na jó, a Velencei-tó talán kivétel lehet).

ocean_shark.gif

Észrevetted már korábbi képeken, hogy Disneylandben a kísértetház mintha mindig poros lenne? Ennek az az oka, hogy a tiltás ellenére is itt szeretik az emberek leginkább kiszórni szeretteik hamvait. Persze, hiszen ha a papa vagy a mama itt akart nyugodni, ők teljesíteni akarják utolsó kívánságát… de ennek a szórakoztató komplexumban nem örülnek, főleg nem a takarító személyzet, akik nem győznek törölgetni, söprögetni, hogy végül az egészet kezdhessék elölről.

Minden évben több száz kalóztámadás történik. Ezekről miért nem hallunk és olvasunk?

ocean_pirates.jpg

Átlagosan egy liternyi bélgázt lélegzünk be nap mint nap. Nem kevés, ugye? Elkerülni már csak azért is nehéz, mert honnan kéne tudni, melyik mellettünk álló tömegközlekedő engedte el magát épp munkába menet, vagy melyik osztálytársunk vacsorázott csülkös babot…

funny-suprised-dog-did-you-fart-pics.jpg

Forrás: Whatculture.com

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés