Amit te sem tudtál az illuminátusokról

Az illuminátus rendet sokan sátánistáknak tartják, mások természeti katasztrófákért és gyilkosságokért teszik felelőssé őket, megint mások pedig a szabadkőművesekkel keverik össze ezt a rendet. Pedig a latin illuminati „a megvilágosodottak” kifejezésről elnevezett társaságnak megvan a saját története, aminek érdemes egy kicsit utánaolvasni, mielőtt az ember találgatna vagy összeesküvés-elméletekbe bocsátkozna. A bajor illuminátusok titkos társaságát 1776. május 1-jén Adam Weishaupt ingolstadti filozófus, az egyházjog professzora alapította, de csak rövid ideig működtek Bajorországban: a társaságot 1785-ben végleg feloszlatták – ez volt az első lépés afelé, hogy titkos társasággá váljanak. A szervezet célja az volt, hogy a felvilágosodás és az erkölcsi fejlődés révén az emberek feletti uralmat feleslegessé tegye. Tagjai erkölcsi fejlődését szigorúan ellenőrizte, és ennek alapján juttatta őket a rend magasabb fokozataiba.

Hirdetés

A társaságnak szigorú osztályrendszere volt – a következő ábrán alul láthatjátok a The Mysteries csoportot, nos, ők voltak a rend legmagasabban álló emberei, akik valószínűleg mindenki másnál okosabbak és erkölcsösebbek lehettek. Azt nem tudjuk, hogy napjainkban is ehhez az 1700-as évekből fennmaradt rendszerhez tartják-e magukat, vagy a 20-21. században már frissítették a csoportok elnevezését.

illuminati1.jpg

Sokan a szabadkőművesekkel keverik őket, de ez ebben a formában tévedés. A szabadkőművesek a világ egyik legrégebbi és legnagyobb nem vallási szervezete, és a létezésüket elismerik, míg az illuminátusokról sokkal kevesebbet tudunk. Vannak, akik szerint az illuminátusok régebben a szabadkőművesek közé is beléptek, illetve a rend onnan is vett fel arra érdemesnek tartott embereket. Bár tényleg sok a hasonlóság a két szervezet között, a kettő tényleg nem ugyanaz.

illuminati2.jpg

Az illuminátusok is szeretik a szimbólumokat. Régebben Minerva baglyát favorizálták, aki a bölcsességet jelképezte, később viszont már a mindent látó szemet használta inkább a rend.

illuminati3.jpg

Nem vallási csoport, de az is túlzás, hogy sátánisták lennének.

illuminati5.jpg

Jó pár baromságot lehetett régen is olvasni és hallani róluk, például azt, hogy képesek a Föld mágneses mezejét is megváltoztatni. (Ezt azért megnéznénk, hogyan csinálják…)

illuminati6.jpg

2015 februárjában, 46 év rendbéli tagság után döntött úgy egy férfi, hogy elege van, kilép és kitálal a világnak az illuminátusokról. Beszélt sok mindenről, például arról, hogy Obama elnök az ördögnél is rosszabb, és hogy Denver egy pokoli hely. (Az előbb leszögeztük: a rend egyébként nem sátánista.)

illuminati7.jpg

Ezer szállal kapcsolódnak a McDonalds-hoz. De nem a gyorsétteremlánchoz, hanem ehhez a névhez – állítólag nagyon sok McDonalds nevű orvost, ügyvédet, professzort tudhatnak tagjaik között.

illuminati10.jpg

És ha már a világhírű gyorsétteremláncot említettük, állítólag velük is kapcsolatban állnak – a gyerekek Happy Meal menüvel történő agymosásáért őket teszik felelőssé.

illuminati11.jpg

Mindenütt ott vannak – az ENSZ-ben, a NATO-ban, az amerikai kormányban, a Vatikánban, és még sorolhatnánk, mennyi fontos szervezetben vannak tagjaik.

illuminati12.jpg

A név “illuminati” talán nemcsak azt jelenti, hogy a legokosabb emberek, illetve azok csoportjai szerepelnek a világ vezető testületeiben, és valójában sok mindennek az ő kezükben összpontosul az irányítása, hanem azt is, hogy cselekedeteikkel, döntéseikkel mindannyiunkat taníthatnak. Talán. Ez is egy elmélet. Ti mit gondoltok?

illuminati13.gif

Forrás: TheRichest.com

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés