Ilyen latin betűs írást tanítanak és osztályoznak egy kínai középiskolában

A grafológusok minden bizonnyal még nálunk is jobban meglepődnek, amikor a kínai Hengshui középiskola diákjainak írására pillantanak. Ott ugyanis a 15-18 év közti fiatalokat megtanítják, hogyan kell teljesen ugyanolyan, sőt, mindig és minden körülmények közt ugyanolyan latin betűket írni, így fogalmazásaik úgy néznek ki, mintha számítógép vagy robot írta volna azokat. A suliból kiszivárgott képeken, amik esszéket ábrázolnak, nemrég világszerte megdöbbentek az internetezők. Sokan azt találgatják, mi célja lehet ezzel a sulinak, és mire készül Kína, de mi csak szimplán nem értjük – nem az ötleteket, a kreatív fogalmazást és a nyelvtudást kellene inkább díjazni a tanároknak?

Hirdetés

A hatalmas ország középső régiójában található intézmény egyébként Kína egyik legjobb középiskolája, ahol 5000 diák tanul. Mindannyian abban reménykednek, hogy tovább gyarapítják majd azok számát, akik nagyon jó eredményekkel nyertek felvételt neves egyetemekre, főiskolákra.

kinai7.jpg

kinai6.jpg

kinai1.jpg

Vannak, akik jó jegyeket kapnak, de olyanok is, akiket a tanár személyes elbeszélgetésre hív, mert annyira borzasztónak találja a kézírását (második kép).

kinai4.jpg

kinai5.jpg

Még a legjobbak is kapnak pár tanácsot, hogy mire kell ügyelniük. De ez a tanuló dicséretet és szivecskét is kiérdemelt.

kinai2.jpg

Ilyen és ehhez hasonló példafogalmazásokat osztogatnak a tanárok a gyerekeknek – ezt állítólag egy korábbi eminens tanuló írta. Nem számítógép. Bár a különbséget a kettő közt valószínűleg csak az iskola tanárai és legjobb diákjai látnák meg…

kinai3.jpg

Forrás: DailyMail.co.uk

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés