Roller derby-s csajok sérüléseire festette alkotásait ez a művész

Hallottál már a roller derby-ről? Mi annyit tudunk róla, hogy egy különleges görkoris, harcos jellegű csapatsport, amelyet – ennek ellenére – elsősorban lányok űznek. A versenyben gyorsnak és agresszívnek kell lenni, és ebből is adódik, hogy sok a lökés és esés. Bukósisakjuk, térd- és könyökvédőjük van, hogy a súlyos sérüléseket elkerüljék, de a zúzódások, mondjuk fenék és combtájékon rendszeresek a csajoknál. Ezekről gyakran posztolnak is képeket a közösségi oldalakon, “derby kisses”-nek, vagyis derby csókoknak nevezik ezeket, és büszkén viselik olykor tényleg méretes és látványos zúzódásaikat.

Hirdetés

Egy Riikka Hyvönen nevű művészt meg is ihlettek ezek a sérülések, illetve az a hősiesség, ahogy a lányok viselik ezeket, és egyszer csak az az ötlete támadt, hogy 3D-s festményekké alakítja a csajok sejhaját.

i-got9.jpg

i-got1.jpg

Persze, ahogyan a festék lekopik, a sérülés is elmúlik előbb vagy utóbb.

i-got2.jpg

i-got4.jpg

“Remélem, az emberek látják majd a szépséget ezekben a sérülésekben” – mondta, hozzátéve, hogy ezekre a színes foltokra a roller derby-s csajok táborában teljesen másképp tekintenek, mint azok a nők és férfiak, akik nem ismerik ezt a görkoris csapatsportot.

i-got5.jpg

i-got6.jpg

Riikka azt is meg akarta mutatni a világnak képei által, hogy mekkora mentális erővel rendelkeznek ezek a lányok – testük érzi, majd legyőzi a fájdalmat, és folytatják a játékot.

i-got7.jpg

i-got8.jpg

i-got-a-really-beautiful-bruise-small1.jpg

Forrás: flashbak.com

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés