Vissza a jövőbe nap: nézd meg velünk, mi valósult meg a filmbeli jövőből!

Ami a Vissza a jövőbe második részében a jövőt jelentette, amikor Marty McFly és a Doki 1985-ből megérkezik 2015. október 21-ére, az ma szó szerint és napra pontosan a jelen. De vajon mennyiben valósult meg, vagy mennyiben más, mint amit a film alkotói akkoriban gondoltak a harminc évvel későbbi életről, technikáról, találmányokról? A DailyMail összeállítását alapul véve most mi is összefoglaljuk ezt nektek.

Hirdetés

Ami nekünk elsőként jutott eszünkbe, az a légdeszka. A filmben Marty McFly egy kislánytól veszi el, azzal lép meg az ifjú Biff elől.

btf2_0.jpg

Természetesen a valóságban is többen kísérleteztek a légdeszka elkészítésével: egy kaliforniai mérnök, Greg Henderson tavaly alkotta meg Hendo nevű találmányát, de a Lexusnak is van saját légdeszkája. Ezekhez viszont, amennyire mi tudjuk, légdeszka-pályára van szükség, nem repülnek bárhol, és valószínűleg nem is olyan gyorsak, mint a filmben.

btf3_0.jpg

btf4.jpg

A repülő autók a filmben elterjedtebb megoldásnak számítanak, a valóságban egyelőre próbálkozások vannak.

btf5_0.jpg

A Massachusetts-i Terrafugia vállalat élen jár a repülő autók kifejlesztésében – modelljük, a TF-X a földön több mint 320 km/h-s, a levegőben pedig több mint 800 km/h-s sebességre lesz képes. Várjuk, nagyon, de 2018 előtt nem túl esélyes, hogy kereskedelmi forgalomba helyezik, és akkor is elég borsos lesz az ára (187 ezer angol fontról tudunk).

btf6.jpg

btf7.jpg

Az önmagát befűző cipőt a valóságban is megcsinálta a Powerlace és a Nike is. Előbbi csak hasonlót készített, míg az utóbbi vállalat limitált szériában bármikor piacra dobhatja. 2011-ben egyébként manuális fűzőkkel már megcsinálták Marty McFly Nike MAG cipőit. Itt a dizájn volt ugyanolyan, mint a filmben (képünkön).

btf10.jpg

Marty cipője így működött.

btf8.gif

És a Powerlace önfűződős cipői.

btf9.jpg

A drónok nemcsak a filmben, hanem a valóságban is fontos szerepeket kapnak – igaz, kutyát nem sétáltatnak. Még.

btf11.jpg

btf12.jpg

A videószemüveg, amihez nemrég a Google készített hasonlót.

btf13.jpg

Az is érdekes, hogy videótelefon volt, okostelefon viszont nem.

btf15.jpg

btf16.jpg

3D-s élmény: Marty megijed a film elején a cápától, ma viszont már teljesen megszokott a 3D-s, sőt, 4D-s moziélmény.

btf14.jpg

Telefonfülke és fax? Ez a jövő, vagyis a jelenünk, a film szerint. Ez nem jött be.

btf17.jpg

Ujjlenyomat-olvasó – igen, ez számos kütyün is van, lesz manapság.

btf19.jpg

Amit viszont nagyon sajnálunk, hogy nem valósult meg: emlékszel, hogyan lesz ebből a mini pizzából isteni, méretes eledel a filmben? Nos, nem bánnánk, ha valaki feltalálná azt a sütőt (“hidrátort”), elérhető áron, amivel ez lehetséges volna…

btf18.jpg

Összességében azt kell mondanunk, hogy számos dolog megvalósult, vagy úton vagy afelé, de egészében nézve nem olyan világban élünk, mint amilyet a Vissza a jövőbe alkotói elképzeltek. De talán éppen ez volt a lényeg: játszani egy kicsit a fantáziájukkal, és ránevetni a jövőre – ami most, ma már a jelen.

btf1.jpg

Forrás: DailyMail.co.uk

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés