Zavar az Erőben – rasszista Twitter-trollok bojkottálják az új Star Wars filmet

“Hatalmas zavar támadt az Erőben.” Ezt nem csak Vader Nagyúr, hanem most már a Csillagok háborúja mezei rajongói is érezhetik, amennyiben fenn vannak Twitteren. A #BoycottStarWarsVII ugyanis egy annyira új trendnek számít, hogy még azt se tudni, hogy komoly-e vagy kamu, bár mi szeretnénk, ha utóbbi lenne. Történt ugyanis, hogy pár embernek nagyon szúrta a szemét az, hogy egy fekete férfi rohamosztagosként szerepel a filmben és sokan “fehér-ellenes propagandának” titulálják az egészet. Ennek eredete onnét származik, hogy sok rajongó nem érti, hogyan lehet egy fekete bőrű emberből rohamosztagos, hogyha elvileg mindenki egy klón, tehát nem konkrétan a bőrszínnel volt gondja az embereknek, hanem azzal, hogy nem tudják hova rakni azt a tényt, hogy másból is lehet valaki birodalmi katona. Nos, mint arra sokan rámutattak, nem csak a Star Wars-univerzum egyéb termékeiben (képregények, videojáték), de már a filmekben is utalnak arra, hogy nem csak Jango Fett klónjai alkotják a rohamgárdistákat, hanem rendesen van sorozás is pl. az elfoglalt bolygókon, emiatt pedig bárkiből lehet katona, akár még nőkből is! Arról nem is beszélve, hogy már korábban is szerepeltek afroamerikai színészek a filmben: Samuel L. Jackson Mace Windu-t, Billy Dee Williams pedig Lando Calrissian-t alakította a régebbi trilógiákban. Ami egyelőre biztos, hogy sok trollkodós poszt jelent meg ezzel kapcsolatban és úgy tűnik, még többen vették ezt komolyan. Íme pár példa, mi megy most az interneten:

Hirdetés

“Bojkottáljuk a Star Wars hetedik részét, mert fehér-ellenes propaganda, ami a fehér nép kiirtását reklámozza!”

“Bojkottáljuk a Star Wars hetedik részét, mert egy gettó szemét lesz.”

“Bojkottáljuk a Star Wars hetedik részét, mert ha a fehér emberek nem kellenek a Csillagok háborújába, akkor a mi pénzünk sem kell.”

“Bojkottáljuk a Star Wars hetedik részét, mert ez semmi több, csak a társadalmi igazságosság propagandájának egy darabja, ami elidegeníti a fő célközönségét, a fiatal, fehér férfiakat.”

“Bojkottáljuk a Star Wars hetedik részét! Tudom, hogy az előzetes túl rövid, de elég irreális, hogy nem láttuk a fekete fickót gyilkosságot vagy erőszakolást elkövetni.”

Persze, az ellentábor sem hagyta magát:

“Amikor feljöttem Twitterre és azt láttam, hogy ez a #BoycottStarWarsVII még mindig megy…”

“A #BoycottStarWarsVII egy zseniális marketinghúzás. Garantálod nekem, hogy rasszisták nélkül ülhetek be egy moziterembe? Megvehetem már most azonnal a jegyem?”

“George Lucas miközben a #BoycottStarWarsVII tweetedet olvassa.”

“Szóval itt van egy kép arról a fickóról, aki az egész #BoycottStarWarsVII-et elkezdte. Most már minden világos…”

“Bojkottáljuk a Star Wars hetedik részét, mert aminek szórakoztatónak, örömtelinek, spirituálisnak és reményteljesnek kellene lennie, nem alkalmas rasszista faszok számára.”

“Rasszista trollok elkezdték a #BoycottStarWarsVII-et, mert a film főszereplői feketék. Vukik = király, idegenek = király, feketék = a pokolba is NE!”

“Csak várjátok meg, míg a #BoycottStarWarsVII-os srácok megtudják, kicsoda James Earl Jones.”

“Csak egy emlékeztető: az űr is fekete.”

“George Lucas és gyönyörű felesége, Mellody Hobson csak röhögnek a #BoycottStarWarsVII-os gyökereken.”

“Felirat a poháron: fehér emberek könnyei.”

(forrás: Uproxx, Twitter)

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés