A látszat csal: a Facebookon mutatta meg ez a beteg srác, hogy mennyire!

Első pillantásra teljesen átlagos fiatalnak néznénk Ste Walkert, de így van ezzel mindenki más is, épp ezért néhányan szóvá is teszik, amikor látják, hogy fogyatékkal élőknek fenntartott parkolóhelyre áll az autójával, vagy a mozgássérült vécét használja. A brit srácon ugyanis nem látszik, hogy Crohn-betegségben szenved, ami a bélrendszer nyálkahártyájának folyamatos, gyulladással járó, gyógyíthatatlan betegsége. Ste azt mondja, ezt nem is láthatják rajta az emberek, hiszen minden reggel, amikor felkel, ugyanúgy elkészül és felöltözködik, mint a többi, egészséges, dolgozni vagy munkába járó ember. De akik nem ismerik, azok nem tudhatják, hogy ez számára mennyire nehéz, és hogy mi mindenen ment keresztül az elmúlt években.

Hirdetés

A srác nemrég egy Facebook postban hívta fel az emberek figyelmét arra, hogy a látszat mennyire csal. Két képet tett közzé magáról, az egyiken felöltözve, átlagos srácként pózol, a másikon viszont kórházi ágyon. Azt is részletesen leírja, mi mindenen ment át az elmúlt időszakban (műtétek, stb.), és hogy nemcsak gyomra és belei, hanem például a veséje sem működik rendesen. Nem szánalmat akar ezzel kelteni, hanem azt szeretné, ha az emberek nem ítélnék őt meg olyan gyorsan és könnyen.

People are too quick to judge these days, just because I look normal and speak normal, that doesn't mean I don't have a…

Posted by Ste Walker on Sunday, 25 October 2015

“Így, ha valaki legközelebb azt mondja nekem, hogy teljesen jól nézek ki, miért parkolok mozgássérült parkolóba, vagy miért használom a mozgássérült vécét, arra kérem, gondolkodjon el egy kicsit. Talán én is jól akarok lenni, és normálisnak akarom magam látni, érezni. De azt senki sem tudja, aki nem ismer, hogy min megyek keresztül nap mint nap. És senkinek nincs joga ítélkezni, csak az alapján, amit lát, mert tényleg fogalma sincs, hogy mi a teljes igazság” – vélekedett Ste.

ste1.jpg

ste2.jpg

ste3.jpg

ste4.jpg

ste5.jpg

Forrás: pulptastic.com

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés