Az Egyesült Államok leghírhedtebb bűnbandái

Drogokkal kereskednek, prostitúcióval és csempészettel foglalkoznak, megfélemlítenek és megvernek embereket, sőt, egyesek gyilkosságoktól sem riadnak vissza. Lássuk most a leghírhedtebb bűnbandákat, amelyek az Egyesült Államok, elsősorban Kalifornia börtöneiben alakultak és tevékenykednek mind a mai napig.

Hirdetés

Az Árja Testvériség – Aryan Brotherhood, The Brand vagy AB néven is emlegetett börtönbanda – a kaliforniai San Quentin állami börtönből indult 1964-ben, és napjainkban is kaliforniában, illetve Arizonában számlál a legtöbb tagot. Nem ez a legnagyobb taglétszámú börtönbanda az USA-ban, de a börtönökben elkövetett gyilkosságok 18 százalékáért ők a felelősek. Főleg drogkereskedelemmel, csempészéssel és zsarolással foglalkoznak, de ha valakit meg kell veretni a rácsokon kívül vagy belül, azt is elintézik. Könnyű őket azonosítani náci és viking tetoválásaikról, és sokan szeretik a lóhere szimbólumot is – annak ellenére, hogy nem hozhatott nekik túl nagy szerencsét, ha már rács mögött vannak…

pgang1.jpg

Az USA állami- és szövetségi börtöneiben is aktív a The Mexican Mafia, más néven “Le Eme,” szervezet, ami kaliforniai börtönökben szerveződött először, még az ötvenes években. Ugyanazzal foglalkoznak, mint más börtönbeli bűnszervezetek, azzal a különbséggel, hogy legkegyetlenebb tagjaik akár bérgyilkosságot is vállalnak. Létszámuk körülbelül 200-ra tehető. Őket egy fekete kéz tetoválásról legkönnyebb felismerni, vagy a 13-as számról, illetve az M betűről, ami 13. az angol ABC-ben.

pgang2.jpg

A Nazi Low Riders az 1970-es években alakult, de a kilencvenes években indult gyors növekedésnek, amikor a hatóságok “a nagy testvér”, az Árja Testvériség leállítására törekedtek. Ez a csoport talán még az AB-nél is kegyetlenebb, hiszen gyilkosságokat, lakásfeltöréseket, szemtanúk megfélemlítést, rendőrök bántalmazását kötik hozzájuk.

pgang3.jpg

A hatvanas években alakult Black Guerilla Family (BGF) nagyon jól szervezett, szigorú vezetői rendszere pedig képes rendet és fegyelmet tartani a tagok közt. Drogokkal, prostitúcióval, megfélemlítésekkel és bántalmazásokkal hozzák kapcsolatba a csoport nevét, akik egyébként a feketék erejét, elsőbbségét (black power) hiszik és vallják.

pgang4.jpg

A Nuestra Familiának jelentős bevétele van zsarolásokból, drogkereskedelemből, csempészetből, illetve bizonyos emberek megfélemlítése és bántalmazása is kifizetődő dolog számukra. A csoport főleg a kaliforniai állami börtönökben tevékenykedik, részben a Black Guerilla Family-vel együttműködve, azonban vezetőikről a hatóságok egy 2001-es ügy kapcsán rántották le a leplet.

pgang5.jpg

Forrás: NYDailyNews.com

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés