Emberek legfurcsább fóbiái

Vannak olyan fóbiák, amik elég sok embert érintenek, például sokan rettegnek a pókoktól, a nagy magasságtól vagy a repüléstől. De mi a helyzet azokkal a ritka félelmekkel, amikről eddig nem is nagyon hallottunk? Nos, el kell mondanunk, hogy nagyon is léteznek – vannak emberek, akik például a hosszú szavaktól, a kis lyukaktól, a sajttól vagy a kacsák nézésétől csinálják össze magukat! Lássuk, melyek a legelképesztőbb emberi fóbiák.4

Hirdetés

Arachibutyrophobia – attól való félelem, hogy a mogyoróvaj feltapad a szájpadlásunkra. És ez egy ténylegesen létező félelem, valóban, és a legnagyobb szívás lehet azoknak, akik amúgy a mogyoróvaj ízét szeretik. Mi a megoldás? A nyelvünkkel lepattintani, ha tényleg feltapad egy kicsi, de persze egy fóbiás ember nem gondol erre (bármilyen egyszerű is), hanem képes bepánikolni.

fobia1.jpg

Anatidaephobia – attól való rettegés, ha kacsák néznek. Szörnyű lehet. Csak képzeld el: kimész a parkba, mit sem sejtve deszkázol vagy bringázol, miközben egyfolytában néznek. Kacsák. Borzasztó! Súlyosabb esetben akkor is kacsákat képzelnek el egyesek, amikor nincs ott semmiféle szárnyas jószág… de ez már pszichológust igénylő eset lehet. Nem akarunk ebből viccet csinálni, hiszen van olyan ember, akinek megkeseríti az életét ez a fóbia, de azért valljuk be, eléggé megmosolyogtató, hogy ilyen is van. Te is majd’ összecsináltad magad, ugye?

fobia2.jpg

Ablutophobia – a fürdéstől való félelem: aki ebben szenved, azt már attól kiveri a víz, ha csobogást hall a kád vagy a zuhanyzó irányából. Meglepő módon nők és gyerekek többen szenvednek ettől a fóbiától, mint a férfiak – hátterében valószínűleg gyerekkori trauma állhat.

fobia3.jpg

Anthophobia – virágoktól való félelem. Az ebben szenvedőknél biztosan ki van zárva a virágcsokor, mint szülinapi vagy névnapi ajándékötlet. Vajon hány ebben szenvedőnek tette már tönkre a randiját egy meggondolatlanul átnyújtott szál rózsa?

fobia4.jpg

Hippopotomonstrosesquipedaliophobia – talán kitaláljátok: ez a hosszú szavaktól való félelmet jelenti. De vajon aki ettől szenved, az hogyan mondja el betegsége latin nevét bárkinek is?

fobia5.jpg

Ergophobia – a munkától való félelem. Talán most azt gondolod, hogy ez az, amivel te is minden reggel szembesülsz? Nem igazán erről van szó. Akinek ilyen fóbiája van, az az állástalálástól és a munkakörnyezettől fél, tehát elég nehezen tud elkezdeni dolgozni egyáltalán bárhol…

fobia6.jpg

Pogonophobia – a szakálltól való félelem. Ha bejönnek a hipsterek, akkor neked ilyened biztosan nincs. De akinek van, az vajon hogy tud elmenni bárhová is otthonról? Hiszen szakállas pasik mindenütt vannak! De tényleg.

fobia7.jpg

Globophobia – a lufik kipukkanásától való félelem szerintünk szintén eredhet gyerekkori traumából is.

fobia8.jpg

Turophobia – a nevével ellentétben nem a túrótól, hanem a sajttól való félelmet jelenti. Képzeld el, milyen szörnyű lehet az ilyen fóbiával élőknek: sem sajtos makaróni, sem egy jó görög saláta feta sajttal, de még egy sajtburger sem jöhet szóba!

fobia9.jpg

Hylophobia – akinek ilyen fóbiája van, az a fáktól fél. Túrázás kizárva, de még az is, hogy a városok bizonyos részein egyedül merészkedjenek utcára ezek a szegény fóbiások.

fobia10.jpg

Trypophobia – kis lyukaktól való félelmet jelent. Képzeld csak el, milyen lehet úgy élni, hogy rá sem tudsz nézni egy darab sajtra, egy lyukas zoknira, egy jó lépes mézre, de még az ingedet sem tudod begombolni (a gomblyukak miatt) remegés nélkül.

fobia11.jpg

Sanguivoriphobia – a vámpíroktól való félelem talán olyasmi, amit ki lehet bírni, az előzőekkel összevetve persze. Bár az utóbbi idők vámpíros könyv- és filmtermését elnézve ebben nem is vagyunk olyan biztosak… abban viszont igen, hogy egy sanguivoriphobiásnak még nagyobb szenvedés lehet végignézni a Twilight bármelyik részét, mint nekünk!

fobia12.jpg

Forrás: Therichest.com

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés