Ha ilyen fülpiercinget csináltatsz, nem lesz többé migréned?

A fenti kérdés egyszerűnek tűnik, a tudományban viszont nincs teljes egyetértés a témában. Egy amerikai orvos, Dr. Thomas Cohn szerint ugyanis a “daith piercing” néven emlegetett, a fenti képen látható, porcba helyezett fülbevaló viselése csökkentheti, sőt, meg is szüntetheti az elviselhetetlen migrénes panaszokat. A fájdalomcsillapításra specializálódott doki szerint hasonlóan működik ez, mint az akupunktúra: a megfelelő pont vagy pontok nyomása, szúrása különböző jó hatásokat idézhet elő a testben – a fül középső részénél elhelyezkedő kis porcba szúrt piercing például a görcsös fejfájást enyhítheti.

Hirdetés

Mivel más orvosok azt mondják, ne higgyük ezt el azonnal, hiszen nincs elég kutatási anyag, ami alátámasztaná, hogy a dolog működik, és a legtöbb embernél működik, Dr. Cohn azt javasolja, először próbáljuk ki az akupunktúrát. Ha nagyon félünk a tűktől, akkor egy kis otthoni masszázst is be lehet vetni – ha érzed, hogy kezd fájni a fejed, masszírozd az említett pontot először egyik, majd másik, végül mindkét füleden. És ha ez. illetve az akupunktúra csökkenti, vagy elmulasztja a migrént, akkor jöhet az ilyen, vagy ehhez a fém fülbevalóhoz hasonló fülpiercing.

piercing.jpg

Néhány ember hisz, vagy szeretne hinni ebben a dologban:

Mások viszont sokkal fájdalmasabbnak tartják egy ilyen piercing belövetését, mint magát a migrént, ezért valószínűleg inkább nem is vállalkoznak rá. Mi bevállalnánk, ha migrénesek lennénk – nemcsak fájdalomcsillapító hatása miatt lehet jó választás, hanem szerintünk elég jól is néz ki.

Forrás: DailyMail.co.uk

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés