Különleges fotósorozat az amerikai Latin Kings bandáról

A Latin Kings körülbelül 50 ezres tagjával 34 államban van jelen, így ők az egyik legjelentősebb banda az Egyesült Államokban. Az erőszak, a fegyverek és a drogok mindennapi életük részét képezik, ugyanúgy, mint az összetűzés más, rivális bandákkal és a rendőrséggel. Sokan hallottak már róluk, így talán te is, de most a kolumbiai származású fotós, Nicolas Enriquez New York-i képeinek köszönhetően te is bepillantást nyerhetsz közegükbe.

Hirdetés

A fotós a brooklyni bandatagokat fotózta, akiknek életét az erőszak és a drogügyletek szövevényes szálai hatják át. Figyelnek, óvatosak, fegyverük is van – az egyik bandatag egy nemrég történt leszámolás után most már mindig magával hordja a pisztolyát.

br2_0.jpg

br1_0.jpg

Sokan csak fűvel tudnak lazítani kicsit. Demetrius, az egyik bandatag csak egy hónapja jött ki a börtönből, de nem tud lemondani a cuccról.

br3_0.jpg

Poppa és Teflon Bushwick-i lakásukban. Teflon most börtönben van, mert “elfelejtett” megjelenni a bírósági meghallgatásán.

br4_0.jpg

A Latin Kings havi gyűléseire parkokban vagy elhagyott házakban kerül sor.

br5_0.jpg

br6_0.jpg

Az egyik bandatagot, Simbát gyászolják társai, akit húsz késszúrással öltek meg Brooklynban.

br7_0.jpg

A banda vezetője, Smokey leveszi a pólóját, mielőtt társaival együtt összetűzésbe keveredik a Trinitarios nevű rivális bandával.

br8_0.jpg

Smokey családjáról nem sokat tudunk, de azt igen, hogy ennek a gyermeknek ő a nagybátyja.

br12_0.jpg

A kolumbiai származású fotós képei közül talán azok a legütősebbek, amiken bandatagok kinéznek az ablakon – a az erőszakkal és drogügyletekkel teli jelenbe, a jövőbe, a semmibe, a reménytelenségbe.

br9_0.jpg

br10_0.jpg

br11_0.jpg

A sérülések is gyakoriak.

br15_0.jpg

A banda fő jövedelme a drogkereskedelemből származik.

br13_0.jpg

br14_0.jpg

B-Rad elrejtőzik a lakásában, mert rendőrök és egy rivális banda tagjai is keresik.

br16_0.jpg

Teflon freestyle rap oktatást szeretne tartani Brooklynban. A zene nagyon fontos szerepet játszik a banda életében, sőt, sokan szeretnének híres rapperek nyomdokaiba lépni.

br17_0.jpg

A bandának saját biztonsági rendszere van, ami a rendőrök és rivális bandák ellen egyaránt védi őket. Egyes tagoknak az a feladatuk, hogy meghatározott helyeken ácsorogjanak, ahonnan azonnal jelentik, ha bármi gyanús történik.

br18.jpg

Forrás: DailyMail.co.uk

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés