Régi tévédet, monitorodat alakítja számítógéppé ez a kis kütyü

Van otthon egy régi monitorod vagy tévéd, amit szívesen számítógéppé alakítanál, de nem nyúlnál túlságosan mélyen a zsebedbe? Akkor neked is tetszeni fog az Asus és a Google közös újdonsága, a Chromebit – ezt a müzliszelet nagyságú eszközt mindössze be kell dugnod a tévé vagy monitor HDMI csatlakozójába, majd a konnektorba, aztán készenlétbe kell helyezned a Bluetooth-os billentyűzetet és egeret, és mehet is a böngészés. A kis kütyühöz, amit Chrome OS operációs rendszer hajt, 85 dollárért (25 ezer forintért) lehet hozzájutni – egyelőre valószínűleg csak Amerikában, de az internetes adok-veszeknek köszönhetően szerintünk csak idő kérdése, hogy nálunk is felbukkanjon.

Hirdetés

Mielőtt mindent eldobva máris venni akarnál egyet, annyit még azért elmondunk, hogy ne legyenek olyan elvárásaid a Chromebittel kapcsolatban, mint egy számítógéppel vagy laptoppal: néhány lapnál többet nem tud kezelni az ezzel megnyitott Google Chrome, és nem igazán lesz alkalmas például videók nézegetésére sem. De az e-maileidre remekül fogsz tudni válaszolni ennek segítségével, sőt, jóval érdekesebbé teheti például egy szállodai szobában való ücsörgést is.

chromebit.jpg

chromebit2.jpg

Szerintünk ez egy jó ötlet és biztató kezdet, továbbfejlesztett verziói pedig valószínűleg még többet tudnak majd, és gyorsabbak is lesznek.

chromebit1.jpg

Forrás: TheVerge.com

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés