Újabb képek a végtaghiányos veteránokat fotózó Michael Stokes-tól!

Michael Stokes fotóiból mi is mutattunk már néhányat korábban. Talán emlékszel: ő az a fényképész, aki sebesült, többségében végtaghiányos veterán katonákat kap lencsevégre, méghozzá úgy, mintha profi modelleket fényképezne. Azt mondja, nem azért csinálja, hogy magabiztosabbá tegye ezeket a srácokat, mert az megvan bennük, hanem azért, hogy az egész világnak megmutathassa ezt a képeivel. Most a DailyMailnek hála újabb fotókra bukkantunk, amiket az oldalon a művész új könyvének megjelenése alkalmából közöltek – jöjjenek hát ezek az elképesztő erővel bíró felvételek.

Hirdetés

Egy 26 éves tengerészgyalogos, Alex Minsky volt az első alanya, és miután a fiú fotói gyorsan nagy népszerűségre tettek szert, a végtaghiányos katonák egymás után keresték fel a fotóst.

mstokes1.jpg

Redmond, aki műlábára az amerikai zászlót tekerte fel.

mstokes2.jpg

mstokes3.jpg

A modellek néha meglepő díszletben pózolnak, máskor viszont csak apró kiegészítők, például kis fehér oszlopok szerepelnek a róluk készült képeken.

mstokes7.jpg

mstokes4.jpg

mstokes5.jpg

mstokes6.jpg

A fotós Kickstarter kampány keretében gyűjtötte össze új könyve, az Always Loyal kiadásához szükséges 48 ezer dollárt, csupán két nap alatt. Sőt, ez az összeg azóta a tízszeresére nőtt! A könyv november 15-én jelenik meg, és az 52 éves fotós számos, az utóbbi három évben készült képét tartalmazza majd.

mstokes8.jpg

mstokes11.jpg

A képek gyakran a humort sem nélkülözik.

mstokes9.jpg

mstokes12.jpg

Nemcsak férfiakat, hanem nőket is megörökít: Mary Dague istennőként pózol az egyik fotóján.

mstokes13.jpg

Sérülése után is magabiztos, és szívből tud mosolyogni.

mstokes14.jpg

mstokes15.jpg

Az ifjú őrmester, Bryan Anderson sérülése előtt és után. Figyeled, hogy kockás a hasa? Ő lábak nélkül sem hagyta el magát!

mstokes19.jpg

mstokes18.jpg

És végül: a két kedvenc képünk.

mstokes16.jpg

mstokes20.jpg

Neked melyik a kedvenced? Nyomj egy lájkot, ha bejönnek a fotók!

Forrás: DailyMail.co.uk

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés