Ilyen "légdeszkát" szeretnél karácsonyra? Vigyázz, mert robbanásveszélyes lehet!

A hoverboard az idei karácsonyi szezon egyik legmenőbb ajándékának számít világszerte, ám sokan óvatosságra intenek a termékkel kapcsolatban: nem egy, és nem két olyan történet került már nyilvánosságra, amik azt mutatják, mennyire robbanásveszélyesek lehetnek az egyes ilyen termékek. Persze nem mindegyik, csak azok, amik olcsóbb és hitványabb minőségű akkumulátorral készülnek – figyelmeztet többek közt az Amazon.com is, akik le is veszik hatalmas online kínálatukból azokat a hoverboardokat, amiknek gyártói nem tudják megfelelően igazolni, hogy “légdeszkájuk” teljesen biztonságos.

Hirdetés

Persze a szakértők már vizsgálják egy ideje ezeket a termékeket, de az eredmény lesújtó: az október óta átnézett hoverboardok 88 százaléka (!!!) robbanásveszélyes. Itt egy Seattle-i plázában történt robbanás utáni tüzet és füstöt láthatjátok.

Londoni képek – ennyi maradt egy szobából, miután felrobbant ott egy “légdeszka”.

hoverboard2.jpg

hoverboard3.jpg

Egy nagypapa, Paul Hodkinson a három unokájának vett egy-egy légdeszkát, hogy örömet szerezzen a gyerkőcöknek, de majdnem tragédiát okozott. Szerencsére azonban hallott arról, hogy volt már gond ezekkel a divatos cuccokkal, és úgy döntött, kipróbálja a töltést, mielőtt odaadja unokáinak az ajándékokat. Nos, ezzel előzte meg a komolyabb sérüléseket, ugyanis a légdeszka tényleg felrobbant, 38 ezer dolláros kárt okozva a nagypapa otthonában.

hoverboard4.jpg

Szóval, ha idén légdeszkát kérsz karácsonyra, azt tanácsoljuk, hogy jól gondold meg, és csak olyan terméket válassz, amin ott a jelzés, hogy biztonságos.

Forrás: Dailymail.co.uk/

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés