Tudósok új módszerrel mutatják meg, milyen lehetett Jézus igazi arca

Mivel sem pontos újtestamentumi leírás, sem pedig semmiféle csontváz, vagy olyan maradvány nem maradt fenn, amiről egyértelműen ki lehetne jelenteni, hogy Jézus Krisztusé, eddig a legtöbben társadalmi normák vagy szóbeszéd alapján ábrázolták Jézust. Most viszont egy orvos-művész, Dr. Richard Neave egy teljesen új technikával alkotta meg, milyen lehetett a Megváltó arca: Izraelben talált sémi koponyákhoz, illetve a törvényszéki antropopógiához fordult. Megröntgenezték a három sémi koponyát, majd számítógépes technológiával “varázsolták rájuk” azt, hogyan illeszkednének az arcizmok, a bőr, stb.. Erre alapozva készítettek el egy 3D-s modellt, illetve egy agyag mellszobrot.

Hirdetés

A megformált férfinek szélesebb arca van, mint amilyennek eddig Jézus arcát ábrázolták, illetve a bőre sötétebb árnyalatú, szeme barna, haja pedig rövid és göndör.

jesus1.jpg

Dr. Neave, és a gondos tervezőmunka folyamata.

jesus4.jpg

jesus5.jpg

Jézus kinézetét tekintve a Biblia adott némi segítséget: az Újtestamentumban találtak arra utalást, hogy haja göndör volt, és nem olyan hosszú, mint amilyennel korábban ábrázolták.

jesus3.jpg

Persze azt senki nem állítja, hogy Jézus pontosan így nézett ki, de a tudósok azt mondják, ez a modell sokkal közelebb állhat ahhoz, amilyen valójában lehetett (ha létezett), mint az eddig elterjedt ábrázolás.

jesus2.jpg

Forrás: Dailymail.co.uk

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés