A sorozatgyilkos, aki hamburgert készített áldozataiból +16

A címet olvasva akár azt is hihetnéd, hogy egy rémmese következik, ám a történet nem kitaláció, hanem megtörtént. Egy Baltimore-i férfi, Joe Methany ugyanis áldozatai húsát is belekeverte azokba a hamburgerekbe, amiket bódéjánál eladott a vevőinek. “Az emberi hús nagyon hasonlít a disznóhúsra, így ha összekevered a kettőt, senki sem tudja ezt megállapítani” – magyarázta később a sorozatgyilkos. De ne szaladjunk ennyire előre – kezdjük inkább az elején. Immár 21 éve történt, hogy Metheny két prostit hívott át magához, a 45 éves Cathy Ann Magazinert és a 26 éves Kimberly Spicert. Leszúrta mindkettőjüket, majd feldarabolta a testüket. “Tupperware edényekbe csomagoltam a húst, majd betettem a fagyasztóba” – emlékezett vissza a gyilkos.

Hirdetés

Ezután kezdte el árulni “speciális” hamburgereit, és a vevők nemcsak hogy nem vették észre a sertéshúsba kevert emberi húst, hanem elégedetten vissza is jártak a kedves és szimpatikus Joe-hoz.

joe_metheny2.jpg

A következő évre, 1996-ra viszont elfogyott az emberi hús a fagyasztójából, ezért úgy gondolta, itt az ideje, hogy ismét öljön. Választása ismét egy prostira esett, Rita Kemperre, aki miután levetkőzött, látta, hogy valami nincs rendben. A férfi bántalmazni kezdte, de a nőnek valahogy sikerült elszöknie, és a közeli benzinkútról hívta a rendőrséget. Methany nem menekült, gond nélkül elkapták. Ezután találták meg lakókocsija közelében Kimberly Spicer és egy másik helyi nő maradványait.

A sorozatgyilkos később bevallotta, hogy 1976-ban kezdte az öldöklést, akkor nyolc emberrel végzett. Az 1995-1996-os esetek előtt pedig volt egy “kemény éjszakája”, amikor hét óra leforgása alatt 5 embert ölt meg. Exnejét és annak új pasiját kereste egy dél-Baltimore-i híd alatt, ahol a drogfüggő pár szerinte tanyázott, de épp nem voltak ott. Talált viszont a helyszínen két másik embert, akiket meggyilkolt, majd két (feltehetően prostituált) nővel is végzett. Az ötödik áldozat egy öreg horgász volt, és ő csak azért, mert Metheny nem akart szemtanút életben hagyni.

joe_metheny_bridge.jpg

Mivel a “kemény éjszakán” történtekre nincs bizonyíték, így csupán 1995-ös rémtettei miatt tudták elítélni a sorozatgyilkost. Halálra ítélték, de 2000-ben életfogytiglanra minősítették át büntetését. Methany büszkén gondol vissza arra, amit tett, és azt mondja, bocsánatot sosem fog kérni, mert semmit nem bánt meg.

Így néz ki most, 60 évesen.

jo_metheny1.jpg

Na srácok, ki kér egy jó sertésburgert ebédre?

Forrás: Sickchirpse.com és TheSun.co.uk

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés