Elképesztő, mit tesz a testével néhány női testépítő a versenyek előtt

A most következő írásunkban nem szeretnénk általánosítani, és azt sem állítjuk, hogy az itt lejegyzett problémák új keletűek, csak az tény, hogy most kaptak nagyobb figyelmet a Daily Mail cikkének köszönhetően. Ebben az áll, feketén-fehéren, hogy testépítő hölgyek és fitnesz modellek elképesztő dolgokra képesek azért, hogy a versenyeken jobban nézzenek ki: jó néhányan napi 10 liter vizet is legurítanak, majd a versenyek előtti éjszakán semmit sem isznak, sőt, egyesek vízhajtót is szednek, vagy alkoholt isznak a színfalak mögött, hogy az izmaik még nagyobbaknak, látványosabbaknak és tökéletesebbeknek tűnjenek.

Hirdetés

Ennek persze hosszú távon számos egészségkárosító hatása lehet, a vese- és termékenységi problémákon át a lelki bajokig és a testképzavarokig. Erre figyelmeztet Dr. David Mountain is, egy ausztrál kórház orvosa, aki a helyi testépítő lányok problémáiról beszélt, de félő, hogy ezek a fent is említett gondok a világ más részein is fennállnak.

fm1.jpg

Az orvos arra is figyelmeztet, hogy szintén káros a szervezetre nézve, ha ezek a fitneszbajnoknők és testépítő hölgyek a versenyek előtt extrém diétát párosítanak kimerítő, több órás edzéseikhez.

fm2.jpg

fm5.jpg

Mások egyéb módszereket követnek a tömegnövelésre.

fm3.jpg

De viccet félretéve, nemcsak Dr. David Mountain figyelmeztet arra, hogy a rövid távon sikerekkel kecsegtető módszerek hosszú távon mennyire veszélyesek, hanem erre sokan szeretnék felhívni a figyelmet, így mi is. Vigyázzatok az egészségetekre, csajok!

fm4.jpg

fm6.jpg

Forrás: Dailymail.co.uk

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés