Turisták hívtak segítséget a súlyosan sérült oroszlánhoz +16

Súlyosan megsebesült az az oroszlán, akihez két megdöbbent turista, Meliska Viljoen és Meike Pettit hívott segítséget a dél-afrikai Kruger Nemzeti Park területén. A két hölgy épp szafarin volt társaikkal a nemzeti parkban, amikor arra lettek figyelmesek, hogy egy oroszlán sétál át az úton, nem messze tőlük. Azonnal látták, hogy valami nincs rendben, majd feltűnt nekik, hogy a szerencsétlen vadállat egy csapdába gabalyodott bele, az sebesítette meg csúnyán. A két nő természetesen nem ment az állatok királyának közelébe, hanem a park illetékeseitől kértek segítséget, akik rövidesen lezáratták a két nő által említett útszakaszt. Ezután megkeresték az oroszlánt, akit állatorvosok vettek kezelésbe. A gyors segítségének és az operációnak köszönhetően csakhamar jobban lett, és már vissza is engedték a szabadba.

Hirdetés

Meliska a Facebookra is feltöltötte a sebesült állatról készült képeit, ami nagy felbolydulást okozott. Egyesek szerint ugyanis a parkot nem érdeklik az ott élő állatok, csak a turistákra, illetve a tőlük származó bevételre hajtanak. A Krugerben dolgozók ezt azzal igyekeztek cáfolni, hogy gyorsan cselekedtek, és miután megtalálták és elkábították, állatorvosaik sok munkával és nagy odafigyeléssel gyógyították meg az oroszlánt.

lion1.jpg

lion2.jpg

Meliska és Meike (a srác jobb és bal oldalán) látták meg a sebesült oroszlánt, és jelentették a park illetékeseinek.

lion3.jpg

Az állat belehalhatott volna a sérülésbe, vagy a fertőzésbe, illetve abba is, ha egy csapat hiénával találkozik, akik ellen nem tudta volna megvédeni magát. De szerencsére jól van, már vissza is térhetett a vadonba.

lion4.jpg

Forrás: Dailymail.co.uk

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés