Így rejthetsz el fotókat és infókat nem túl közeli barátaid elől a Facebookon

Sokunknak vannak olyan ismerősei, akiket törölni nem akarunk, de jó lenne, ha nem értesülnének azokról a státuszfrissítésekről (na meg mondjuk a hétvégi bulifotókról), amiket a barátainknak szánunk. Hogy kikre gondolunk? Szülők, nagyszülők, főnök, kedvenc tanár, exbarát, exbarátnő… nem is soroljuk tovább. A lényeg, hogy van egy lehetőség, aminek köszönhetően ezek az emberek csak azokat az általunk megosztott tartalmakat láthatják, amiket nyilvánosként osztunk meg.

Hirdetés

Mondjuk és mutatjuk, hogyan állíthatod be. Keresd meg azt az ismerősödet, akinél be akarod állítani ezt a korlátozást, majd nyisd le az “Ismerős” feliratnál a nyilacskát. Irányítsd az egered a “Felvétel másik listára” ponthoz, majd a megjelenő lehetőségek közül válaszd ki a “korlátozott” opciót. Ha kész, kattints, és a lista neve mellett egy pipa jelenik meg.

facebookw3.jpg

Annyi ismerőst veszel fel erre a listára, amennyit csak szeretnél, illetve akikkel kapcsolatban úgy érzed, hogy jobb lenne, ha nem látnának bele annyira az életedbe, mint a barátaid. A ma 12 éves Facebook munkatársai ezt is kisütötték nekünk…

facebook.jpg

B-terv: ha túl sok embert szeretnél korlátozottként megjelölni, és kevesebb olyan barátod van, akikkel megosztanád élményeidet, fotóidat, akkor inkább azt javasoljuk, csinálj egy “közeli barátok” csoportot, és állítsd be az épp megosztott tartalomnál, hogy azt csak ők láthassák.

Forrás: Mirror.co.uk

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés