Ilyet még nem láttál: mongúz vadássza le a mérges kígyót!

Ha egy kígyó és egy mongúz találkoznak, normális esetben – és legtöbbünk logikája szerint – a hüllő mérgével megöli, majd felfalja a kis emlőst. Nos, a természetben előfordulnak kivételes helyzetek: van, hogy a vadász válik prédává, a potenciális áldozatból meg vadász lesz. Ez történt nemrég Namíbiában, ahol egy fán pihengető boomslang kígyót támadott meg egy mongúz, és a kis emlős győzött. Pedig a boomslang az egyik leghalálosabb kígyó a világon, embereket is képes a mérgével megölni! A mongúz viszont nemcsak hogy nem félt tőle, hanem könnyedén le is győzte.

Hirdetés

A kis mongúz és a több mint egyméteres kígyó “összecsapásáról” a dél-afrikai Elana Erasmus készített néhány képet – a 48 éves nő épp namíbiai szafarin járt, amikor szemtanúja volt ennek az esetnek. Előkapta a fényképezőgépét, és abba sem hagyta a kattintgatást, míg a furcsa vadászat véget nem ért.

monguz1.jpg

monguz2.jpg

monguz3.jpg

monguz4.jpg

monguz5.jpg

monguz6.jpg

monguz7.jpg

monguz8.jpg

Arra is volt már példa, hogy egy mongúz a talajon győzött le egy kígyót.

De a harcias kis állatok akár az oroszlánokkal is szembeszállnak: itt egy mongúz négy oroszlánnak mutatja meg, hogy bár ők az állatok királyai, azért azon a környéken ő az úr.

Forrás: Dailymail.co.uk

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés