Szerinted is laptopot tart a kezében ez a régi görög szobor?

Nemrég mi is írtunk arról, hogy Ausztriában találtak egy állítólag 800 éves mobilt, amit egyesek szerint az UFO-k hoztak a Földre. Hogy ebből mi igaz, és mi nem, azon mi most nem szeretnénk vitatkozni, de az tény, hogy nem ez az első eset, hogy tudósok fejlettebb civilizációk nyomait vélik felfedezni valahol. A Daily Mail például egy Krisztus előtt 100-ból származó görög szoborról ír az egyik szerdai cikkében, aminek címe ‘Grave Naiskos of an Enthroned Woman with an Attendant’. A kompozíció egy nőt ábrázol, aki úgy tűnik, mintha egy laptopot nézne (a kijelzőt igazítva) az előtte álló gyermek kezében.

Hirdetés

Egyesek egy legyintéssel és egy “na persze” felkiáltással elintézik a dolgot, mások viszont arra hívják fel a figyelmet, hogy a notebooknak még USB csatlakozószerűségei is vannak.

ancient_notebook1.jpg

ancient_notebook_usb.jpg

A legenda szerint a Delphoi jósda papjainak megengedték az istenek, hogy a jövőbe is betekintést nyerjenek, és megismerjenek bizonyos találmányokat. Mások azt mondják, hogy ez csak egy viasztáblácska (táblácska, vagy inkább tablet – na hagyjuk a szóvicceket), amire anno feljegyzéseket készítettek az írástudók.

ancient_notebook2.jpg

Szerinted mi az igazság?

Forrás: DailyMail.co.uk

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés