Unatkozol a Facebook-on? Hívd elő a rejtett sakk játékot!

Manapság szinte alig lehet olyan fiatallal találkozni, aki ne okostelefonnal szaladgálna. Ezekhez az eszközökhöz társul még a napi hihetetlen magas óraszámú Facebook használat, amit azért valljuk be, néha meg lehet unni.

Hirdetés

A Facebook egyik rejtett funkciójával már nem csak chatelhetünk ismerősünkkel, hanem akár sakkjátszmára is kihívhatjuk. Nagyon egyszerű a dolog: a @fbchess play kifejezés bepötyögése után előugrik a sakktábla, melynek használatát nagyobb telefonnal, táblagéppel, laptoppal vagy PC-vel ajánljuk, ugyanis kis képernyőn igen picike lesz az egész. A figurák a következő betűjellel vannak ellátva:

P – gyalog
K – vezér
Q – királynő
R – bástya
B – futó
N – huszár

Egy lépés a következőképpen néz ki: a @fbchess kifejezés után a figuránk betűjelét és szóköz nélkül a kívánt mező betű-jel kombinációját kell beírni (Pd3). Például a @fbchess Pd3 bepötyögése után gyalogunk a d3 mezőre fog lépni. A @fbchess help beírása után felugrik a segítség mező, ahol az összes funkció előjön. Kedves kis meglepetés a Facebook-tól, ugyan angol nyelvtudás ajánlott hozzá, de szerintünk el lehet lavírozni a játékban anélkül is!

(forrás: betanews.com/)

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés