Az MDMA egy lépéssel közelebb került ahhoz, hogy receptköteles gyógyszerré váljon

Bármilyen meglepőnek hangzik is elsőre, az MDMA tényleg közelebb került ahhoz, hogy receptre felírható gyógyszer lehessen. Ez egy entaktogén, a feniletilamin- és amfetamin-származékok közé tartozó pszichoaktív szer, de kutatók megállapították, hogy a poszttraumás stresszben szenvedők állapotán javíthat, ugyanis több más pszichoaktív szerrel ellentétben nem okoz erős hallucinációkat, hanem inkább abban segít, hogy két lábbal álljunk a földön, kiegyensúlyozottabbnak érezzük magunkat, és még jobban tisztában legyünk a valódi érzéseinkkel, illetve azzal, ami a lelkünkben zajlik. Emellett azokra az agyterületekre hat, amikkel a félelmet érzékeljük, így könnyen lehet, hogy más pszichoterápiákon is alkalmazhatnák a későbbiekben.

Hirdetés

Az MDMA-s kutatást végző MAPS illetékesei hamarosan találkoznak az FDA, vagyis az amerikai gyógyszer- és élelmiszer-ellenőrző hatóság megbízottjaival. Először arról fognak tárgyalni, hogy a kutatás a következő, vagyis harmadik, klinikai szakaszba léphet-e. Itt már konkrétan csak azt vizsgálnák, hogy mennyire lehetne használható az MDMA receptköteles gyógyszerként.

via GIPHY

Fontos megemlíteni, hogy ez nem azokat az anyagokat tartalmazná, amit mostanság a fiatalok pár szórakozóhely vécéjében is beszerezhetnek, hanem a vegyületnek azt a részét, ami a kezeléseknél hasznosnak mutatkozik.

Ha az FDA belemegy a folytatásba, akkor leghamarabb 2021-től lehet kapható receptre az MDMA.

via GIPHY

Forrás: theladbible.com

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés