Ebben a boltban csak lejárt szavatosságú ételt vásárolhatsz

Ha te is ettél már meg pár napja lejárt ételt, tudhatod, hogy annak az esetek nagy többségében még semmi baja nincs. Én rendszeresen elfelejtem időben megenni a Túró Rudit, és 2-3 nappal a szavatosság lejárta után jövök rá, hogy ezt még el kellene tüntetni a hűtőből… szóval rendszerint akkor falom be, és nincs tőle problémám. Külföldön a menő üzletek polcairól persze gyorsan kisöprik a lejárni készülő enni- és innivalókat, de azok az üzletek sem ismeretlenek arrafelé, ahol konkrétan ezeket a cuccokat árusítják – persze az eredeti árnál jóval olcsóbban. Dániában nemrég nyílt meg a WeFood nevű szupermarket, ahol csak lejárt szavatosságú és/vagy “megrongált” ételeket lehet vásárolni. Őket ismerve, ha a joghurtos pohár picit benyomódott, vagy a banánon megjelent pár sötét pötty, mert már érettebb egy kicsit, azt már eladják olcsóbban… de attól még a termékek teljesen jók, minden értelemben.

Hirdetés

Arrafelé a kormány is jó ötletnek tartja az élelmiszer-pazarlás elleni, ilyen és ehhez hasonló kezdeményezéseket, így a WeFoodot is. A helyiek pedig egyenesen imádják: gyakran a bejárat előtt állnak sorba, hogy még jusson nekik a sokszor féláron kapható márkás termékekből. Hogy tegnap lejárt a szavatossága? Kit érdekel. A lényeg, hogy olcsóbb, és még teljesen fogyasztható állapotban van.

wefood.jpg

Február 22-én kezdte meg működését a WeFood, és azóta már 25 százalékkal csökkent az élelmiszer-pazarlás. Azt nem tudjuk, hogy ez egy város vagy egy kerület statisztikáját jelenti-e, de az tény, hogy egy hét alatt tényleg szuper eredmény!

Forrás: Sickchirpse.com

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés