Egy évig nem ivott ez az ír srác, így mesélt a változásokról

Shane McCully-nak éveken át gondjai voltak az alkohollal, pontosabban az alkohol miatt. Nem ivott minden nap, de amikor igen, akkor aztán rendre átesett a ló túloldalára: elmondása szerint számtalan olyan buliban járt, amiből csak a másnaposságra emlékszik, meg arra, hogy összepisilt cuccokban próbált valahogy hazavergődni… nos, az ír srác olyan 19-20 éve lehetett, amikor megkérdezte magától: mi a fenét akar így az élettől? Nem sokkal később a kérdést elhatározás követte: Shane kijelentette, egy évig nem fog inni, és megnézi, mi változik az életében.

Hirdetés

Nos, az elhatározást elsőre senki sem vette túl komolyan a környezetéből, és elmondása szerint neki is hetekig tartott, mire lelkileg ráhangolódott erre. Majd két hónapig került minden olyan rendezvényt és minden olyan havert, ami vagy aki ivásra csábíthatta. Aztán rájött, hogy ez így nem mehet tovább, ki kell merészkednie a világba.

shane2.jpg

Shane az első ilyen estén rájött, hogy bár nem könnyű megállnia az ivást – minden haverja keményen piált a helyi pubban -, de ugyanakkor nincs is szüksége az alkoholra. “Rájöttem, hogy enélkül is jól tudom érezni magam, és arra is, hogy a piától csak depis leszek, meg másnapos. Sokkal jobb volt úgy felkelni másnap, hogy bármit tudtam csinálni, ezáltal produktívabbnak éreztem magam. Nem úgy, mint régen” – mesélte.

shane3.jpg

Az ír srác 2014 decemberében döntötte el, hogy nem iszik egy évig alkoholt, és 2015. januárjának végén tette le ténylegesen a poharat. Egy év múlva, idén januárban ivott újra egy korsó sört: a haverjai vinnyogva röhögtek rajta, mert szinte egy szuszra felhajtotta a korsó tartalmát.

shane1.jpg

“Year No Bear” néven egy Facebookos blogszerűséget is indított, ahol tapasztalatai mellett fotókat is megosztott olvasóival. A következő képen például apukájával látható, aki alkoholista volt, és néhány éve öngyilkos lett. Az ő esete intő példaként szolgál a fiának – nem akar ugyanerre a sorsra jutni.

shane4.jpg

“Nem volt tökéletes az évem. Megvoltak a hullámhegyeim és hullámvölgyeim, de azáltal, hogy 100 százalékban alkoholmentesen telt el az év, egy kicsit kevesebb volt a hullámvölgy” – összegezte tapasztalatait. És hogy január óta mi a helyzet Shane-nel? Nos, iszogat, de mértékkel. Persze előfordult, hogy egy haverja ajtófélfáját pisilte le a kocsmából hazafelé tartva, de azt mondja, ez már csak azért van, mert a régi szokásoktól nehezen szabadul meg az ember…

shane.jpg

Forrás: Theladbible.com

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés