Ez a férfi lehetett a világ legszadistább sorozatgyilkosa

Sorozatgyilkosokról készült elképesztő tetoválások című cikkünkben már olvashattatok néhány mondatot Carl Panzramról, és arról, milyen kegyetlen sorozatgyilkos volt ő – sokak szerint a történelem legszadistább öldöklője volt, aki imádta irtani az embereket, mert az egész emberi fajt gyűlölte. Sok mindent beszélnek róla, ezért most úgy gondoltuk, egy kicsit részletesebben is bemutatjuk őt nektek.

Hirdetés

Carl Panzram 1891-ben született Minnesotában. Apja elhagyta a családot, amikor a fia 8 éves volt – a gyerek pedig ezután, talán részben az atyai szigor hiánya miatt a bűn útjára lépett. Betörések miatt kapták el, és küldték a Red Wing nevű javítóintézetbe, ahol verésekkel, nemi erőszakkal és szadizmussal teli évek vártak rá. Kriminálpszichológusok szerint ezek a korai évek érlelték meg benne azt az elhatározást, hogy a világ egy elég szar hely, de ő majd kijön, és bosszút áll mindenkin.

carl_panzram_1.jpg

Érettségi után évekig aludt tehervonatokon, mert nem volt hová mennie. Egy ilyen alkalommal egy csapat vándormunkás nyitott rá alvás közben, és mindannyian megerőszakolták a fiút. Ettől csak még elkeseredettebb, szomorúbb és bosszúszomjasabb lett. De nem ölt. Még.

1915-ben rablások, gyújtogatás és számtalan nemi erőszak következett az életében a Columbia folyó menti államokban. Le is tartóztatták, hét évet kapott betörések és rablás miatt, de három év múlva megszökött a börtönből. Az itt átélt borzalmak után követte el első gyilkosságait: New Yorkban felbérelt egy csapat tengerészt, akiket leitatott, majd fejbe lőtte őket. Mind a tízet.

carl_panzram_580.jpeg

Ezután ment Afrikába, pontosabban Angolába, az 1920-as évek elején. Tengeri kereskedő akart lenni, de nem vált valóra a terve. A tetovált, 183 centis, szürke szemű férfi itt követte el a következő kegyetlen tettét: társaival egy csónakban eveztek, amikor mindenkit lelőtt, holttestüket pedig megetette a krokodilokkal. Persze a történtek után a rendőrség is a nyomába eredt. Ezt úgy tudta meg, hogy Lisszabonba akart utazni, de a hajónál értesült arról, hogy a rendőrök is ott voltak, őt keresték. Ezért végül egy Amerikába tartó hajóra szállt fel: visszatért az USA-ba, aminek fővárosában 1928-ban letartóztatták.

carl_panzram.jpg

A börtönből persze szökni próbált, de elkapták, és a fegyőrök addig verték, míg elvesztette az eszméletét. Egy 26 éves börtönőr, Henry Lesser viszont megsajnálta, és adott neki egy dollárt, hogy cigarettát és valami rendes kaját. Mivel még soha senki nem volt kedves vele, a sorozatgyilkos meghatódott. Ők ketten barátok lettek, végül Panzram csak Lessernek vallotta be szörnyű tetteit: 21 gyilkosságot (plusz egyet a börtönben követett el), és ezernél is több nemi erőszakot. Lesser tollat és papírt csempészett be a férfinak, és arra biztatta, hogy írja meg az önéletrajzát. Ez végül meg is történt, még 1930-ban bekövetkezett kivégzése előtt, de csak 1970-ben jelent meg a brutális részleteket is tartalmazó Killer: A Journal of Murder című könyv.

Carl Panzram egyébként semmit nem bánt meg, és kegyelmet sem akart. Csak a halált óhajtotta, amit még az utolsó perceiben is sürgetett. A hóhérnak állítólag azt mondta, siethetne egy kicsit, és hogy – őt idézzük – “én 10 embert megölök, míg te itt bohóckodsz”. Ilyen ember volt Carl Panzram, a világ legszadistább sorozatgyilkosa.

Forrás: Ozy.com

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés