A jófej rendőr büntetés helyett saját pénzéből vett új gyerekülést az őszinte sofőrnek

Ritkán származnak jó dolgok abból, ha az embert félreállítják a zsaruk, de szerencsére azért vannak kivételes helyzetek. Ilyen volt a következő történet is, ami egy michigani apukával, LaVonte Dellel esett meg. A férfi a kislányát vitte éppen valahová kocsival, amikor egy Joshua Scaglione nevű rendőr megállította, méghozzá azért, mert az autóján túl sötét az ablaküveg (úgy látszik, az Egyesült Államokban, pontosabban Michiganben ezt is komolyabban veszik és büntetik). Miután Scaglione közelebbről is megnézte Dell autóját, rájött, hogy a kislánya is a kocsiban van, de nem gyerekülésben utazik. Ekkor udvariasan megkérte a férfit, hogy egy kicsit vonuljon félre vele, mert lenne pár kérdése.

Hirdetés

Dell nem köntörfalazott: őszintén elmondta neki, hogy a gyerkőc azért nem ül gyerekülésben, mert hónapról hónapra élnek, épp hogy csak kijönnek a fizetéséből, és gyerekülésre már nem telik. Nekünk az fordult meg a fejünkben, hogy esetleg a családból valaki nem tudott volna kölcsönadni nekik egy gyerekülést, vagy használtan sem tudtak volna vásárolni egyet? De a rendőr ennél nagylelkűbb volt: megkérte a fekete férfit, hogy autójával kövesse őt a közeli Walmartig, ahol vett egy gyerekülést a kislánynak, a saját pénzén!

rendor2.jpg

Dell az eset után a helyi rendőrség Facebook oldalán hagyott egy szívmelengető üzenetet.

rendor3.jpg

Ebból nemcsak az derül ki, hogy bizony meglepte a fehér zsaru kedvessége és nagylelkűsége (és az, hogy vannak még kedves emberek a világon), hanem az is, hogy a rendőr milyen emberséges volt vele. Ugyanis azt mondta neki, hogy ha megbüntetné, abból semmi jó nem származna, csak mélyebb nyomorba taszítaná a férfit, ezért inkább más módját választotta a beavatkozásnak. A rendőr elmesélte, anno ő is tizenévesen lett apuka. De neki szerencséje volt, mert a családja mindenben támogatta, így az ő gyermeke semmiben sem szenvedett hiányt. Most jó alkalmat látott arra, hogy ő is segíthessen valakinek, legalább egy kicsikét.

rendor4.jpg

Ritkák az ennyire önzetlen, megértő és emberséges pasasok, az már biztos!

Forrás: Thechive.com

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés