Álrejtélyek, amik akár igazak is lehetnének (de nem azok)

Gatyákat lerángató bohócok, nemrég felfedezett húszezer éves szekta, New York-i tömeghisztéria és eddig sosem hallott fénykardos ütközet… bár már elmúlt április elseje, a következő álhírekkel szerintünk bármikor megpróbálhatod megszivatni a barátaidat, osztálytársaidat. Csak vigyázz, el ne röhögd a kiválasztott sztorit, miközben mesélsz!

Hirdetés

Robert Gilnitz sosem fogja elfelejteni 2014. július 18-ának délutánját: a férfi épp hazaért a munkából a Pennsylvaniai Orwigsburgben, és a postaládáját akarta megnézni, amikor hirtelen egy bohóc termett előtte, lehúzta a hazaérkező férfi gatyáját, majd hátraszaltózott egyet, végigugrándozott Gilnitz kertjén, át a kerítésen, és eltűnt. A letolt gatyás pasas döbbenten állt a postaláda előtt, mert a meglepő incidens nagyon gyorsan zajlott le. Ráadásul nem is ő volt az egyetlen, akit aznap bohócok támadtak meg a városban: legalább 32 ember és 15 bohóc érintett az ügyben, utóbbiakat pedig – bár biztonsági kamerák rögzítették ugyan botrányos tetteiket, és gyors elmenekülésüket a helyszínről – sosem találták meg. Azóta nem is történt hasonló eset sehol – és persze ez is csak valaki fantáziájának szüleménye volt.

mys1.jpg

A sötétség nem más, mint a fény hiánya – bár a legújabb kutatások szerint ez nem teljesen így van: ha a sötétség olyan gyorsan meg tud jelenni, ahogy a fény eltűnik, akkor ugyanolyan gyors, ha nem gyorsabb a fénynél! De ez hogyan lehetséges? Einstein speciális relativitás-elmélete is foglalkozik ezzel a kérdéssel, és eszerint a “fénynél gyorsabb” utazás az időutazással lehetne egyenlő, sőt, az információkat meg lehetne kapni még azelőtt, hogy valaki elküldte volna őket. Hát nem őrület? De az. És nem is igaz.

mys2.jpg

2015-ben egy James Marigold nevű régész felfedezte egy ősrégi szekta maradványait: a Tennessee-ben található Hankleburgtól nyugatra, egy jeges barlangban húszezer éves leletekre bukkant. Hat tetemet talált: négy férfi holttestet, egy nő és egy medve fagyott maradványait, egy oltár körül, szabályos kör alakban elhelyezve. De vajon kik voltak ők? A régész szerint a titokzatos ablaknyalogató alkimista szekta tagjai, az elveszettnek hitt Magoriai civilizációból. Ha ezt egy törikönyvben olvasnánk, és elég fáradtak lennénk, akkor talán nem csak hogy elhinnénk, hanem még tovább is szőnénk gondolatban a sztorit, hogy vajon miket csinálhatott a nő a négy pasival meg a medvével…

mys3.jpg

Régészek vizsgálnak egy követ a Vermont-i Shaftsbury-ben, méghozzá azért, mert a 2014 júniusában talált kő a környezetétől teljesen eltér. A 15 centi hosszú és 2.5 centi széles “sziklát” kisebb kavicsok és letört gallyak közt találták, és a szakemberek szerint a kora 2300 éves és 3.8 milliárd éves közé saccolható. Azt viszont még majdnem két évvel a rejtélyes tárgy megtalálása után sem tudják, hogy vajon mi célt szolgálhatott: fegyver volt-e, amivel az ősember védekezhetett, vagy rituális célokat szolgált-e?

mys5.jpg

Tömeghisztéria-szerű eset történt a New York-i Grand Central Terminal pályaudvaron, méghozzá 2007. február 24-én, délután fél 3-kor: az oda érkező és onnan induló emberek 5 percre mozdulatlanná dermedtek, majd mentek tovább, mintha mi sem történt volna. A kutatók egyelőre értetlenül állnak a dolog előtt, de azt feltételezik, hogy az eset kapcsolatba hozható az antwerpeni Central Stationnél kitört tömeges énekléssel-táncolással, valamint az angliai bristolban lezajlott fénykardos ütközettel. Ez utóbbit mi is megnéztük volna, már persze, ha igaz lett volna.

mys4.jpg

Forrás: listverse.com

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés