Extrém kihívás: 10 dollárt költ heti kajaadagjára Ausztrália legerősebb embere

Derek Boyernek 15 éve nem akad legyőzője az Australian Strong Man nevű versenyen, így hát valahol érthető is, hogy más kihívások után néz. Vasárnap Facebook oldalán posztolta, hogy ő is részt vesz a “Gladiator $10 a week Challenge” kihíváson, melynek lényege, hogy ezen a héten csak 10 dolcsit költ kajára. Nem naponta, hanem egész héten. Emellett 5km-t túrázik és egy órát edz, minden egyes napon. Ez elképesztő kihívás a negyvenes éveiben járó testépítőnek, hiszen napi több ezer kalóriát kell elfogyasztania, hogy teste megfelelően működjön, és több mint 60 kilós izomtömegét is fenn tudja tartani. Gondolj csak bele… egy hétig jóformán éhezni fog, még akkor is, ha előre bevásárol egy csomó, nagyrészt leértékelt ételt, feltöltött képei alapján főként gyümölcsöket.

Hirdetés

Hogy miért vállalja mindezt? Azt mondja, egyrészt kíváncsi rá, hogyan fog változni a teste egy hét alatt – természetesen megmérette magát, így fontosabb adatai most a következők: 8.4-es a testzsírszázaléka, izomtömege 62.5 kg. Ezen kívül az is fontos, hogy 2699 kalóriára van szüksége nap mint nap ahhoz, hogy a teste elég energiát kapjon az alapvető funkciókhoz (ahhoz, hogy lélegezni tudjon, vagy hogy a hőháztartása megfelelően működhessen).

aussie_strongman.jpg

Másrészt pedig jó célt is szolgál ez a kihívás. Derek azt mondja, a tízesből ellesz valahogy egy hétig, aztán a többi pénzt, amit egyébként kajára költene, most jótékony célra utalja át. A szándék nemes, és drukkolunk neki, hogy edzőpartnerével, Brendannel végig tudják majd ezt csinálni.

aussie_strongman1.jpg

aussie_strongman2.jpg

A kihívás tényleg elképesztő, és nagyon hatásosan formálhatja a testünket. Te kipróbálnád?

Forrás: Theladbible.com

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés