Őrült dolgok, amiket Christian Bale megtett egy-egy szerepért

Christian Bale-t lehet szeretni vagy nem szeretni, de egy dolgot szerintünk nem lehet vitatni: kevés olyan színész van a világon, aki annyira kemény, állhatatos és kitartó lenne, mint ő. Bale úgy készül minden egyes szerepére, mintha az élete múlna rajta, és tényleg a végletekig elmegy a felkészülésben. Fusd csak át a következő összeállítást, és csodálkozz rá, milyen elképesztő dolgokra is képes volt egy-egy szerep kedvéért!

Hirdetés

Nagyon szerette volna megkapni Oliver Stone W című filmjében George W. Bush szerepét, ezért hónapokig készült: rengeteget olvasott az elnökről, és számtalan interjút megnézett (azoknak az embereknek, akik nem foglalkoznak politikával, vagy mondjuk utálják, ez nyilván kínszenvedés lehet). A szerepet végül Josh Brolin kapta meg, amit azóta is sokan sajnálnak (Bale-en kívül).

bale1.jpg

Az I’m Not There – Bob Dylan életei című film kedvéért scrapbookot is készített a legendás zenészről. Erre a rendező is bátorította, a többi színésszel együtt, akiket castingolt a filmbe, mert ő is úgy gondolta, hogy egy ilyen speciális, fotókkal és jegyzetekkel tűzdelt emlékkönyv segítségével könnyebb lesz azonosulni számukra Bob Dylannel.

bale2.jpg

Elképesztő, aminek egy-egy filmszerepre való felkészülés során alávetette a testét: volt, hogy nagyon lefogyott (erről lejjebb írunk majd), de olyan is, hogy rettentően meghízott: például 20 kilót szedett fel a 2013-as Amerikai botrány című mozira!

bale3.jpg

Szintén az Amerikai botrány kedvéért volt hajlandó arra is, hogy egy kopasz foltot borotváljon a fejére, amin átfésülte a haját, mint a kopaszodó bácsik szokták.

bale4.jpg

Alacsonyabbnak kell tűnnie? Számára ez sem jelent gondot! Még mindig az amerikai botrány, egész pontosan Irving Rosenfeld szerepének kedvéért lomha járással, nyakát kicsit behúzva közlekedett, amitől alacsonyabbnak tűnt ugyan, de a hónapokig tartó helytelen testtartástól porckorongsérve lett.

bale5.jpg

A visszautasítást sem feltétlenül fogadja el. Az Amerikai pszichó alkotói megmondták neki, hogy ne is álmodjon Patrick Bateman szerepéről, ő viszont kitartóan edzett, diétázott és szolizott, hátha csoda történik. És végül valami úton-módon így is lett: az eredeti jelöltre váratlanul mégsem lehetett számítani, így jött a képbe Bale.

bale6.jpg

Hogy miért nem lehetett az eredeti jelöltre számítani? Nos, a dolog egy kicsit manapság is rejtélyes, és szerintünk az igazságot csak az illető és Christian Bale tudja, de állítólag a filmkészítők Leonardo Dicapriót vagy Ewan McGregort szerették volna kiválasztani a szerepre. Ehhez – pontosabban a jelölthöz – viszont Bale-nek is volt egy.-két szava: a TheRichest.com azt írja, felhívta ellenfelét, és “szépen, finoman” megkérte, hogy lépjen vissza. Így is történt.

bale9.jpg

A Hajnali mentőakció (Rescue Dawn) című mozi kedvéért nemcsak sokat fogyott, hanem túlélt egy elképesztő dzsungelkalandnak is beillő forgatást – nagyrészt végig mezítláb, ami egy csúnya lábsérülést is eredményezett nála. A forgatáson állítólag pocsék volt a hangulat, mindenki tartott a dzsungeltől és a közveszélyesnek mondott rendezőtől, Werner Herzogtól, a színész viszont azt mondta, ő nem vett semmit a lelkére, sőt, minden nap mosolygott.

bale7.jpg

Néha maga csinálja a kaszkadőrmutatványait: a legendásan szeles Chicagóban, a 108 emeletes Sears Towerről is vállalt egy laza kis épületről lógást…

bale10.jpg

30 kilót fogyott A gépész című mozira, állítólag naponta egy almával és cigarettával fogyózott. Majd 6 hete (!) volt felszedni 45-öt Batman szerepére. Megcsinálta. Sőt, a rendező Christopher Nolan végül állítólag még arra is megkérte, fogyjon egy-két kilót, hogy tökéletesen álljon rajta a denevérruha.

bale8.jpg

Forrás: Therichest.com

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés