Te jól használod a következő emojikat?

Hiányoltuk már a tudósok véleményét és “okosságait” az emojik használatát illetően, de most végre olvastunk egy cikket a DailyMailen a témában. Meg is lepődtünk, a kutatók szerint ugyanis sokan nem a megfelelő ikonokat használják beszélgetéseikben aktuális érzelmi állapotuk kifejezésére.

Hirdetés

Ez így nagyon elvontan hangzik, de mondunk pár példát! Nézd meg a következő emojit. Szerinted mire hasonlít? Szerintünk egy felbosszantott emberkére, de hivatalosan nem ezt jelképezi, hanem egy győzedelmes emoji akar lenni.

emoji1.jpg

Egy lány, aki a haját igazgatja, és talán egy kicsit flörtölni is szeretne? Nem éppen. A következő emoji ugyanis az infópultban ülő munkatársat jelképezi, aki az emberek kérdéseire próbál megfelelő válaszokat adni.

emoji2.jpg

Ez pedig csak annyit jelent: oké.

emoji3.jpg

Az “összezavarodott fejet” is rosszul használják sokan: inkább azt fejezik ki vele, ha stresszesek, félnek vagy aggódnak.

emoji4.jpg

A következők pedig nem ugyanazok, de annyira hasonlítanak egymásra, hogy csereszabatosakká váltak a felhasználóknak.

emoji5.jpg
emoji6.jpg
emoji7.jpg

A nyuszilányok használatával általában izgatottságot vagy boldogságot akarnak kifejezni az emberek, holott a bennük lévő szexepilt lennének hivatottak jelképezni.

emoji8.jpg

A “kis ördög” egy japán ogre figura, akit Namahage-nak hívnak, és pont nem a gonoszságot, hanem a gonoszt távol tartót jelenti. A jobb oldali ikon pedig nem hullócsillag, hanem azt jelképezi, ha valaki elszédült, elkábult (a képregényekben a szuperhősök ha bemosnak valakinek egyet, az is elkábul – na, innen jön ez az emoji).

emoji9.jpg

A kutatók arra is felhívták a figyelmet, hogy egyes emojik máshogy néznek ki a különböző platformokon – nézd csak meg ezt a vigyorgó fejet!

emoji_grinning.jpg

És a dolognak itt még nincs vége, sőt, szerintünk az emojik birodalmának folyamatos bővülésével csak nő majd a kavarodás.

Forrás: DailyMail.co.uk

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés