A világ legbizarrabb realityjei

Persze, tudjuk, senki sem nézi a valóságshow-kat (vagy de). Viszont arra gondoltunk, néhány igazán extrém példa mindannyiunk számára érdekes lehet – ilyenek a legkülönösebb, legőrültebb, legbizarrabb valóságshow-k a nagyvilágban!

Hirdetés

Hallottál már arról a műsorról, ahol párok egy hangszigetelt dobozban szeretkeznek, majd kijönnek, és terapeutákkal beszélik meg intim együttlétüket – persze a kamerák és a nézők előtt? A Sex Box a brit Channel 4 (sz)extrém reality-je, ami egy rövid ideig az AMC tulajdonában lévő WE TV-n is futott.

bizarr_reality10.jpg

Spermafutam – úgy 10 éve Németországban készült egy elég bizarr reality pilot epizód, melyben 12 férfi spermájának gyorsaságát mérték össze. Bizarr? Eléggé. De megérte jelentkezni, ugyanis a győztes egy vörös Porschéval repeszthetett utána haza. Vagyis csak “repeszthetett volna”, ugyanis már a show bemutató epizódja sem került adásba, így senki sem tudta meg, melyik induló spermája lett a leggyorsabb.

bizarr_reality1.jpg

Az IFC-n már ötödik éve megy a Whisker Wars című reality, ami a szakállnövesztők mindennapjaiba nyújt betekintést. Mi lehet abban olyan izgalmas, hogy valakinek mennyire nő a szakálla? És vajon miből lesz a dráma: abból, ha elfogy a szakállápoló, vagy ha valakinek eltörik a speciális fésűje? Egy biztos: a cél minden induló számára az, hogy a norvégiai Trondhjemben rendezett világbajnokságra kijussanak, és ott szép eredményt érjenek el.

bizarr_reality2.jpg

Két idegen, egy nő és egy férfi. Vállalják, hogy három hétre egyedül maradnak a dzsungelben (vagyis kamerákkal, persze). Nincsen étel, menedék, de még ruhák sem! Ezt mi is kedveljük, ilyen egy igazi túlélőshow! Hogy mi ez? A Discovery Channel “Naked and Afraid” című reality-je.

bizarr_reality3.jpg

A világ egyik legjobb prank reality-je 2005-ben ment a brit Channel 4-on. A csatorna illetékesei fiatalokat castingoltak, mondván, hogy a szerencsések egy űrprogramban vehetnek majd részt – ez lett a Space Cadets, amin a nézők biztosan jól szórakoztak (nem a jelentkezőkkel nevettek, sokkal inkább rajtuk…).

bizarr_reality4.jpg

‘Susunu! Denpa Shōnen’ – ez egy 1998-as japán reality volt, méghozzá szintén átverős. Egy 23 éves stand up comedy-s humoristát bezártak egy egyszobás kis lakásba, teljesen meztelenül. Azt mondták neki, maradjon itt egy ideig, hogy megnyerhesse egy magazin egymillió jen összértékű díjait, aztán ki tudja, egy napon még a tévében is szerepelhet. Végül nem egy nap lett, hanem 10 hónapos benn létének minden napja, ugyanis tévénézők milliói majdnem egy éven át követhették, mit csinál a kis lakás egyetlen lakója.

bizarr_reality5.jpg

A Legyek ura, mint reality? 2007-ben a CBS megcsinálta – vagyis nem pont azt, de valami kísértetiesen hasonlót. A Kid Nation koncepciója a következő volt: adott 40 gyerek, mindannyian 8 és 15 év közöttiek. Nekik kell 40 napot eltölteniük a szüleik nélkül egy új-mexikói kísértetvárosban, ahol saját közösséget és kormányt próbálhatnak meg létrehozni. A show-t már az első adás előtt nagyon sokan bírálták, mi pedig azt kérdeztük így, magunktól, hogy vajon milyen szülő engedi (vagy küldi) el a gyerekét egy ilyen reality-be?

bizarr_reality6.jpg

Ha igazi nagy parasztságot akarsz látni, akkor keress rá a truTV ‘Lizard Lick Towing’ című reality-jére! Ebben ugyanis az igazi kisvárosi parasztok mindennapjaiba nyerhetsz betekintést, méghozzá az észak-karolinai Lizard Lickben (gyíknyalást jelent – a szerk.). Itt Shirley, Ron és utóbbi legjobb barátja, Bobby használtautó kereskedésbe fog, de persze egyesek próbálják őket megállítani…

bizarr_reality7.jpg

Hét éve a VH1 csatornán indult egy olyan műsor pasiknak, ahová a versenyzőket a barátnőik nevezték be, mondván, hogy valamiféle “legcsodálatosabb férfi” versenyre mennek. Nagy volt a döbbenet, amikor rájöttek, hogy nem ez a helyzet, hanem átalakító reality-ben vannak, ahol gentlemant próbálnak faragni belőlük. Bizony, a legtöbbjük hazug, aljas lókötő volt, akik közül adásonként egy ember hazament. De megérte a végéig kitartani, mert a győztesnek százezer dollár ütötte a markát. A ‘Tool Academy’ három évadot ért meg.

bizarr_reality8.jpg

A Mr. Personality-ban is férfiak versenyeztek, de itt egy hölgy kegyeiért, mégpedig mindnyájan ugyanolyan maszkokban. Hogy ez minek kellett? Hát azért, hogy csak a személyiségükkel fogják meg szívük hölgyét. A valóságshow-t 2003-ban tűzte műsorára a Fox Broadcasting, és bár műsorvezetőnek leszerződtették Monica Lewinsky-t is (valószínűleg a nézettség növelése céljából), a műsor csak 5 adást ért meg.

bizarr_reality9.jpg

Forrás: thestir.cafemom.com

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés