Cigizel? Már péntektől jön egy fontos változás

Az Európai Unió Bíróságának illetékesei megerősítették, hogy milyen változások lépnek életbe a dohánytermékeket illetően, méghozzá elég hamar. Már péntektől leállítják például a tízes cigicsomagok gyártását, majd a csomagolásokat is leváltják azok az eddigieknél kevésbé színes darabok, amiknek 65 százalékán fényképes egészségügyi figyelmeztetést kell elhelyezni. Tudod, mint például “a dohányzás súlyosan károsítja az Ön és környezete egészségét”. Igen, ilyen eddig is volt, de most várhatóan nagyobb lesz a felirat, és még sokkolóbb képekkel nézhetünk majd farkasszemet a csomagoláson.

Hirdetés

Betiltják továbbá a fiatalok számára – egyesek szerint – a dohányzást vonzóbbá tevő ízesített termékeket is, de még nem most: a mentolos cigi például 2020-ban szűnik meg.

via GIPHY

A vállalatoknak pontosan egy évük lesz, hogy a már meglévő készleteiket piacra dobják, 2017. május 20-ától viszont már csak az új irányelvek szerint csomagolt cigit lehet majd kapni az üzletekben.

cigi

Mit gondolsz, ezek az intézkedések elég szigorúak ahhoz, hogy kevesebb ember szokjon rá a dohányzásra, illetve a már dohányzók kevesebbszer gyújtsanak rá rendszeresen?

Forrás: Theladbible.com

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés