Tényleg ők a legnagyobb piások köztünk?

Szeretjük azokat a cikkeket, amik így kezdődnek: brit tudósok rájöttek arra, hogy… Nos, most is olvastunk egy ilyen gyöngyszemet, amit megosztunk veletek is. A London School of Economics tanulmányában több ezer nő és férfi életét, főként alkoholfogyasztási szokásait figyelték egy ideig a tudósok. Alanyaik közül mindannyian 1970-ben születtek, ugyanazon a héten. Hogy ez a pontosság a tanulmány kimenetele miatt miért ennyire fontos, azt nem tudjuk, mindenesetre a következőt állapították meg: az okosabb és magasabb iskolai végzettséggel rendelkező nők és férfiak hajlamosabbak arra, hogy minden nap, vagy csaknem minden nap igyanak alkoholt, illetve ebből adódóan legyenek problémáik.

Hirdetés

További érdekes adat, hogy míg a kutatásban vizsgált tanult férfiak 49 százaléka volt hajlamos minden nap piálni, a nőknél ez az arány 71 százalék volt.

borozás

Az alkoholfogyasztási szokások későbbi alakulása a tudósok szerint olyannyira összefügg az intelligenciával és a tanulmányi képességekkel, hogy szerintük a korai iskolai feladatok alapján már egy öt-hatéves gyerekről meg lehet mondani, mennyire lesz belőle nagy piás később.

Tessék tehát tanulni, így később tudod majd mire fogni, ha hét közben is elszaladsz otthonról a haverokkal meginni egy-két sört.

man-drinking-beer

Forrás: Sickchirpse.com

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés