Tündérmesékbe illő helyek a nagyvilágból

Manapság már vannak olyan emberek, akiknél nem egyszerűen csak az úticél szépsége és jó megközelíthetősége jelent fontos szempontot egy-egy utazás megszervezésénél, hanem az is, hogy a helyről készült fotók hogyan mutatnak az Instagram-posztokon, és/vagy az ott készült szelfiken. Nos, nem tudjuk, ti mi alapján tervezitek majd meg a nyaralásotokat, de ha nektek is számítanak az előbb említett dolgok, akkor most mutatunk pár helyet, amikben nem fogtok csalódni: jöjjön néhány tündérmesébe illő hely a nagyvilágból!

Hirdetés

Az ausztriai Hallstatt annyira szép és népszerű a turisták körében, hogy Kínában a település hű mását is felépítették.

fairytale1

A Fecskefészek-kastély a Krím-félszigeten áll, egy szikláról “néz le” a Fekete-tengerre.

fairytale2

Ha a Feröer-szigetekről olvasol, szinte biztosan találkozol Gasadalur falucska nevével is. Alig húszan laknak itt, de biztosan ők is azt gondolják, hogy ez a világ egyik legszebb helye!

fairytale3

Valami igazán bájosat szeretnél látni? Akkor írd be a keresőbe, hogy Cotswolds village (első kép). Az angliai Bibury-ben található házsort mi is szívesen megnéznénk! De legalább ennyire vonz minket Neuschwanstein vára, amiről Walt Disney Csipkerózsika kastélyát mintázhatta (második kép), illetve az Unesco Világörökség részeként számon tartott Shirakawa-go (harmadik kép) és Mont Saint-Michel (negyedik kép) is.

fairytale4

fairytale5

fairytale6

fairytale7

Csodálatos, amikor a természet újra birtokba veszi, ami egykor az övő volt: a kínai Shengshan-szigeten található lakatlan halászfalu és a portugáliai Sintrában található különleges (egykor állítólag beavatási szertartásokra használt) építmény is jó példa erre.

fairytale8

fairytale9

Szereted a romantikát? Akkor a toszkánai Bagnone (első fotó), a norvégiai Hamnoy (következő fotó) vagy a német Rothenburg városa (utolsó fotó) is felejthetetlen úti cél lehet számodra!

fairytale10

fairytale11

fairytale12

Egyik legnagyobb kedvencünk: az olaszországi Manarola színes házai évente legalább kétmillió látogatót vonzanak.

fairytale13

A norvégiai Renndolsetra hegyi farmján egyszerre 20 ember tud megszállni.

fairytale14

Forrás: DailyMail.co.uk

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés