Bécs belvárosában sem biztonságosak az ATM-ek?

Betört a nyár, aki teheti, utazik mindenfelé, és gyakran használjuk idegen országban is a bankkártyánkat. Szakemberek számtalanszor felhívták már rá a figyelmet, hogy az ATM-ekkel is vigyázni kell, mert könnyen lemásolhatják a kártyánkat, és utána már nem kell hozzá sok, hogy leemeljék a pénzünket.

Hirdetés

Ben Tedesco kiberbiztonsági cégnél dolgozik, így saját bevallása szerint kicsit paranoiás is, ám mint mondja, ez nemrégiben igen jól jött neki. Történt ugyanis, hogy Bécs belvárosában szeretett volna némi készpénzhez jutni, és szokása szerint kártyája használata előtt ellenőrizte a gép működését. Észrevette azonban, hogy a masina bizony nem túl biztonságos, miután a nyílás, amin a kártyát be kell dugni, nem az eredeti szerkezet, hanem arra van ráhúzva, és persze lelopja az adatokat és minden fontos infót. Az mondjuk azért nem lenne meglepő, ha kiderülne, hogy az egész megrendezett volt, tekintettel a videót készítő munkájára, valamint meg hogy nem sokáig tart, míg kimondja a cég nevét, ahol dolgozik, no meg a másik automatát használó hölgy is elég szokatlanul reagál a csalás hírére.
Mindegy is, pusztán jó reklám-e a film, mindenesetre fontos, hogy mindig figyeljetek oda, hogy a nyarat ne a helyi redőőrsön töltsétek teljesen kifosztva.

Forrás: theladbible.com

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés