Szerinted mennyire reális a Monopoly-s csalók büntetése?

Mint arról tegnap mi is beszámoltunk, egy olyan bűnbandát lepleztek le Nagy-Britanniában, amely annyira egyszerű módon verte át összesen 2.8 milliárd forint értékben az “üzlettársait”, hogy azon sokan még mindig csodálkoznak – Monopoly-játékpénzt tettek igazi bankjegyek közé, és az egészet egy fehér papírszalaggal kötötték át, majd valahogy sikerült azt elérniük a kiszemelteknél, hogy bízzanak bennük annyira, hogy ne akarják a pénzt megnézni és megszámolni.

Hirdetés

A dolog működött egy ideig, hiszen Bristolban, Wiltshire-ben és Leedsben is átvertek embereket, sőt, egy londoni ékszerkereskedőnek több mint hatmillió angol font értékű kárt okoztak.

Sokak szerint a banda módszere annyira egyszerű volt, hogy nem is lett volna szabad működnie, mégis bevált nekik. Egy ideig. Aztán persze elkapták és lecsukták őket – még 2014-ben, de most olvastunk a LadBible-ön az ítéletről: a 44 éves Gianni Accamo, a 45 esztendős Dusica Nikolic, a 44 éves Dragoslav Djordjevic, a 26 esztendős Juliano Nikolic és az egy évvel idősebb Bruno Nikolic összesen 22 évet kaptak. Ezeket a gyűrűket és a luxusórát is náluk találták meg.

Ha büntetésüket ötfelé osztjuk, és hozzátesszük, hogy volt, aki 22 hónapot kapott, sokakban felmerül a kérdés, hogy vajon ez a büntetés elég szigorú-e. De mi inkább azt kérdeznénk, hogy vajon ha letöltik büntetésüket, és kijönnek a sittről, milyen játék alapján próbálkoznak majd ismét?

Forrás: TheLadBible.com

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés