Fitneszedző és modell lett a rákból felépült srác

Az észak-írországi Carrickfergusból származó Ben Calwell még csak 22 éves, mégis annyi élettapasztalattal és mondanivalóval rendelkezik, mint egy nála legalább kétszer idősebb ember. 17 éves volt, amikor beleszeretett az edzőtermek világába, és eldöntötte, személyi edző és fitneszedző lesz. Ezt a vágyát még abban az évben teljesítette is, miközben egyetlen napot sem hagyott ki saját edzésprogramjában. A sokk 18 évesen érte, amikor egy mandulaműtét után kiderült, nagyobb a baj: a fiúnak egy golflabda méretű daganat van az orra és a torka találkozásánál. Próbált nem halálra rémülni, amikor az orvos közölte vele a diagnózist, de elmondása szerint azon az estén, amikor hazaért, lerogyott az ágyra, és remegve zokogott a félelemtől. A kemót nem sokkal 19. születésnapja előtt, 2012. augusztusában kezdték el. “Kilenc hét után sovány, sápadt és nagyon beteg voltam, de szerencsére legalább otthon lehettem” – mondta. Majd hozzátette, hogy ezután az állapota gyorsan romlott: állandóan hányt, ezért hamarabb abba is hagyták a kemót – egyszerűen túl gyenge lett volna a kezeléshez, így nem bírta volna ki. Enni nem tudott, csak inni, illetve folyékony táplálékot kapott, és volt egy időszak, amikor az erős gyógyszerektől egész nap aludt. 2013-ban javult egy kicsit az állapota, kilenc hónap kórházi kezelés után, szeptemberben hazaengedték.

Hirdetés

Ben eldöntötte, hogy le fog járni ismét az edzőterembe, és visszanyeri régi formáját, de ez nagyon nehezen ment neki: hiába küzdött keményen, nem tudott megfelelően izomtömeget építeni. “Erőltettem az evést, mert az izmosodás érdekében muszáj volt – na, ez pokoli érzés” – emlékezett vissza.

Végül, kitartó munkával elérte, hogy ismét izmos lett. Most napi két edzésen vesz részt, és az étkezésén is változtatott: csak sovány csirkehúst, rizst, krumplit, steaket és tojást eszik. Ez a változás azért elég szembetűnő:

A srác manapság személyi edzőként, fitneszedzőként és modellként dolgozik, és nagyon hálás az alapítványoknak és azoknak az embereknek is, akik végig kiálltak mellette. Tanácsa pedig nagyon egyszerű: neked is sikerülni fog, ha elhatározod magad, és kellően elszánt vagy.

Forrás: TheLadBible.com

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés