Egy kis kannibál-földrajz: itt élnek manapság emberevők

Felnőtt tartalom

Csak felnőtteknek

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Vissza a címlapra

Kannibálok nagyon is léteznek a mai világban is, bármilyen hihetetlen ebbe belegondolni. Többségük törzsi szokásoknak eleget téve eszik olykor emberhúst (is), mások vallási okokból, megvilágosodást keresve (lásd a 3. pontnál), megint mások viszont itt, Európában vagy az Egyesült Államokban próbáltak emberhúshoz jutni, több-kevesebb sikerrel. Jöjjön most egy összeállítás arról, hol élnek napjainkban emberevők, a Viralnova.com írása nyomán.

Hirdetés

1. Naihehe-barlangok – Sigatoka, Fidzsi

The Naihehe Caves - Sigatoka, Fiji

Bár Fidzsit sokáig “kannibál szigetként” emlegették, az emberevés a 19. században befejeződött a szigetek nagy részén. Igen, jól látod, nem mindenhol: a Naihehe Caves, vagyis Naihehe-barlangok az utolsó itteni, ismert kannibálcsoport lakhelye.

2. Pápua Új-Guinea

Papua New Guinea

A sziget nyugati részén élő Korowai törzs bosszú esetén folyamodik kannibalizmushoz – hát, mit mondjunk, nem lennénk a négyezer embert számláló csapat ellenségei…

3. India, a Gangesz környéke

The Ganges River, India

Az Aghori névre keresztelt szerzetesi szekta a spirituális megvilágosodás érdekében folyamodik olykor emberevéshez. Állítólag emberi koponyákat használnak serlegként, ezekből isznak, majd elszenesedett emberi maradványokkal temetik be magukat, így várják a megvilágosodást. Két jó hír velük kapcsolatban: az egyik, hogy nem ölnek embereket, csak halottakkal “foglalkoznak”, a másik pedig, hogy kevés esély van összefutni velük, mert alig húszan vannak.

4. Kongói Demokratikus Köztársaság

The Democratic Republic of the Congo

A második kongói háború után, 2003-ban az ENSZ tagjaival is találkozott Sinafasi Makelo, a kis termetű Mbuti pigmeusok képviselője, aki azt állította, hogy társait megették az Ituri tartomány kongói lázadói.

5. Libéria

Liberia

Az Orvosok Határok Nélkül szervezet tagjai fedeztek fel bizonyítékot kannibalizmusra nem sokkal az első libériai polgárháború után. Erről értesítették az Amnesty Internationalt, vizsgálat reményében, sőt, még őket vádolták meg az emberi jogok megsértésével.

6. Kambodzsa

Cambodia

A kambodzsai csapatokról azt olvastuk, hogy kivágták a Vörös Khmerek katonáinak máját és szívét, majd vagy a helyszínen, vagy otthon elfogyasztották vacsorára.

7. Nuku Hiva, Francia Polinézia

Nuku Hiva, French <strong></strong>Polynesia

Amikor Stefan Ramin barátnőjével Nuku Hiva festői szigetére érkezett, még nem tudta, hogy ez lesz élete utolsó utazása. A férfi egy tradicionális kecskevadászaton vett részt – ez az utolsó dolog, amit a barátnője tud róla, ugyanis ezután eltűnt. Feltehetően az ő maradványait találták meg később egy tábortűz helyén. A tüzet állítólag egy olyan törzs tagjai rakták, akikről azt gyanítják, hogy emberhúst is esznek.

8. Rotenburg, Németország

Rotenburg, Germany

Armin Meiwesről már mi is írtunk nektek: tudjátok, a német férfi, aki egy internetes fórumon ismerte meg Bernd Brandest, majd lakására hívta, ahol megcsonkította, megkóstolta, majd megölte őt, húsából pedig még hónapokig rendszeresen falatozott. A rendőröket egy másik potenciális áldozat vezette nyomra, aki szintén találkozott volna Meiwesszel, de az utolsó pillanatban meggondolta magát, és nem tette. Mivel Németországban kannibalizmusért nem ítélhetnek el senkit, Meiwest gyilkosságért ítélték el.

9. Miami, Florida

Miami, Florida

Rudy Eugene állítólag depresszióról panaszkodott egy ismerősének, és azt is mondta, hogy meg akar halni. Ez végül is nem sokkal ezután sikerült is neki: egy rendőr lelőtte, amikor Miamiban, valószínűleg drogok hatása alatt állva egy Ronald Poppo nevű hajléktalan arcát kezdte el megenni. Poppo arca elég csúnya maradt a támadás következtében: szeme és orra bánta az emberevővel való találkozást.

Forrás: Viralnova.com